Læsetid: 3 min.

Popsensationen Lil Nas X kom ud af ingenting og blander sig i den hvide countryverden

Lil Nas X har skabt årets største, amerikanske pophit med »Old Town Road«. Country-rap-sangen har kostet ham 30 dollar at lave, og han har selv tweetet den ind på hitlisterne – og spillet smart på country-etablissementets modstand. Med sin debut-EP er han i gang med at vinde indpas på nye hvidt dominerede territorier, især rock
Lil Nas X rapper og synger om forsmåelse og hævn, om at holde fast i sine tidlige fans, vinke farvel til normaliteten eller at reparere sin ødelagte familie.

Lil Nas X rapper og synger om forsmåelse og hævn, om at holde fast i sine tidlige fans, vinke farvel til normaliteten eller at reparere sin ødelagte familie.

Tanima Mehrotra

28. juni 2019

»Y’all think they gone let me on the rock charts?« – »Tror I på, at de lukker mig ind på rockhitlisterne?«

Spørgsmålet kommer fra tidens store, amerikanske popsensation, Montero Hill alias Lil Nas X. Og han ved, hvad han snakker om, når det kommer til som afroamerikaner at krydse grænsen ind til de hvide genrereservater.

Hans pandemiske hit »Old Town Road« har nu ligget nummer et på den amerikanske singlehitliste i 11 uger, men selv om sangen er et fiffigt mix af country og hiphop, så figurerer den ikke på nationens officielle country-hitliste. Den blev nemlig fjernet, fordi den ikke rummede de nødvendige musikalske elementer. Ikke country nok. Og det er noget pjat.

Men succes er et overbevisende og meget tydeligt sprog, så Nas X har nu optrådt til de store country-festivaler Stagecoach og CMA i Nashville.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu