Læsetid: 3 min.

Rachel Cusks ’Omrids’ er en perfekt lille sag til en dag på stranden

Efter endt læsning kender vi nærmest intet til kvinden i Rachel Cusks skønne roman ’Omrids’, der gør op med ideen om det stabile jeg
20. juni 2019

For et par dage siden lå jeg ude på altanen og stegte i solen, mens jeg læste Rachel Cusks Omrids, og varmen til trods kunne omstændighederne næsten ikke have været bedre. Romanen foregår nemlig under en usædvanlig varm sommer i Athen, hvor selv de lokale må svale sig med en dukkert for at klare sig gennem dagene.

Handlingen er enkel, næsten spinkel: En forfatter rejser til Athen for at undervise et skrivehold. På flyet falder hun i snak med sin sidemand, i byen taler hun med bekendte og kolleger, og efter nogle dage tager hun hjem igen. Kvinden selv fylder overraskende lidt i historien.

Efter endt læsning ved jeg stort set kun, at hun er en midaldrende engelsktalende forfatter, der har fået mindst to børn med en mand, hun ikke længere er sammen med. Selv hendes navn er tæt på at blive holdt helt ude af historien. Det optræder blot en enkelt gang, og så endda kun fordi hun bliver ringet op af sin bankdame midt i en undervisningstime.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu