Læsetid: 4 min.

Skarpt underspillet sitcomroman om at være ulykkeligt forelsket på Harvard i 90’erne

Det studentikose ungdomsmiljø, som amerikanske Elif Batuman skildrer i sin roman ’Idioten’, er ofte skildret i diverse fiktioner. Men man kan alligevel godt unde sig at forsvinde ind i det en gang til, når det ses gennem så sjove øjne som hovedpersonens
7. juni 2019

Det er unægteligt en velkendt historie, amerikanske Elif Batumans Idioten fortæller: Et reflekteret ungt menneske starter på universitetet og føler sig akut fremmedgjort over for den mur af underligt kodet information, der møder hende. Intet lader sig umiddelbart omsætte til meningsfuld viden. Derudover er der normer i det akademiske lokalmiljø, hun skal fatte. Og så er der en følelsesmæssigt utilgængelig fyr, hun falder for. Som om hun ikke havde nok at bryde hovedet med. 

Den type hovedperson i den type livssituation er omdrejningspunktet for en del bøger, film og serier. Nok fordi den type personer i den type livssituationer ofte ender med selv at lave bøger, film og serier. Elif Batuman deler da også amerikansk-tyrkisk baggrund med hovedpersonen, Selin Karadağ, der – ligesom forfatteren gjorde – begynder på Harvard i 1995. 

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu