Læsetid: 5 min.

Der har været nok at grine (forskrækket) af under valgkampen 2019

En valgkamp er ikke bare en udveksling af velovervejede meninger, men også en landsdækkende byfest, hvor der gøgles, glattes ud med gratis kaffe, grines og gøres nar
Rasmus Paludan og hans sprogbrug repræsenterer en galskab og en rabiat form for gøgl, der viser, at folketingsvalgkampen 2019 adskiller sig fra de foregående.

Rasmus Paludan og hans sprogbrug repræsenterer en galskab og en rabiat form for gøgl, der viser, at folketingsvalgkampen 2019 adskiller sig fra de foregående.

Mads Claus Rasmussen

5. juni 2019

Sæsonen for rundstykkeuddeling, overlagte misforståelser af modstandernes holdninger, ufrivillig selvudlevering og konfliktudglattende fejring af demokratiet som fænomen er ved at være ovre.

Valgkampen har budt på et utal af meningsudvekslinger, mere eller mindre konkrete visioner for samfundet og strategiske tiltag. F.eks. udgav statsministeren pludselig en morgen en samtalebog, hvoraf det fremgik, at Socialdemokratiet ikke er en større samfundsmæssig katastrofe, end at han godt kunne se sig selv i en regering med dem.

Hvis nu der ikke skulle blive mandater nok til en blå regering altså.

Den (ret sent) udstrakte hånd blev høfligt verfet til side af Socialdemokratiet, og ved mandagens partilederrunde på DR 1 var det oprindelige rivalforhold genetableret. Den nuværende statsminister kalder igen Mette Frederiksen for »hende, der gerne vil have mit job.«

Ud over taktik og substantielle politiske diskussioner har valgkampen budt på en del gøgl og galskab.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • David Zennaro
  • Eva Schwanenflügel
David Zennaro og Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Eva Schwanenflügel

"I valgkampens næstsidste partilederrunde på DR1 mandag aften lignede Rasmus Paludan et barn, der havde været til juleaften i 200 år uden at få en eneste gave"

Vidunderlig præcis og morsom beskrivelse :-)

Arne Albatros Olsen, Birte Pedersen, Elisabeth Andersen, Estermarie Mandelquist, Jan Weber Fritsbøger, Torben Bruhn Andersen, Carsten Wienholtz, Ulla Nielsen, Thomas Tanghus, Herdis Weins, Tommy Clausen og Torben Skov anbefalede denne kommentar
René Arestrup

Det mest positive ved denne valgkamp er, at der nu synes at være bred politisk konsensus om, at klima-udfordringen trumfer alle andre politiske dagsordener (nå ja, med et par få virkeligheds-resistente undtagelser).
Der er muligvis forskelle i ambitionsniveau og metode, men alene det faktum, at de fleste etablerede partier anerkender udfordringen - og dens omfang - er ekstrem vigtig. For os alle.

Birte Pedersen, Elisabeth Andersen, Torben Bruhn Andersen, Rikke Nielsen, Trond Meiring, Christian Estrup, Bjarne Bisgaard Jensen, Herdis Weins og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar

Det største spørgsmål, der skal stilles på torsdag er.
hvorfor vente, Lars løkke med at udskrive valget til dagen efter,
at stram kurs var opstillingsberettiget?

Torben Bruhn Andersen, Carsten Wienholtz, Trond Meiring, Hans Larsen og Tommy Clausen anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Karsten Jensen, jeg tror nu ikke Løkke har spekuleret i at Paludan blev opstillingsberettiget, det underminerede jo blå blok, som risikerer enten stemmespild eller et parti de ikke kan samarbejde med..
Med mindre Løkke da ligefrem har ønsket at de borgerlige blev sprængt til atomer ???

Birte Pedersen, Torben Bruhn Andersen og Tommy Clausen anbefalede denne kommentar

Jeg ved godt at LLR ikke tænker på konsekvenser.

Men med det der skite i påsken med SK og med riskær
Skulle han have udskrevet valget efter påsken. det ville han
have vundet på. ved at sige der er nået galt med elektronisk
vælgererklæring. hvorfor vente han

Grethe Preisler

Erratum:
Hvad rager det den, som er sikker på sit,
at resten af verden er ude af trit?

Birte Pedersen, David Zennaro, Erik Fuglsang, Rikke Nielsen, Trond Meiring og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar

I dag har DF budt ind med, at virksomhederne skal kunne trække indkøbt smørrebrød 100 procent fra i skat. Bare det ikke er halal.

Arne Albatros Olsen, Birte Pedersen, Elisabeth Andersen, Torben Bruhn Andersen, Erik Fuglsang, Rikke Nielsen, Eva Schwanenflügel, Trond Meiring, Niels Duus Nielsen og Søren Bro anbefalede denne kommentar
Brian W. Andersen

@ Karsten Jensen

Jeg kan nu godt komme på et bedre spørgsmål som for eksempel:
Hvorfor han valgte at Folketingsvalget skulle foregå i dag præcis d. 5. juni?

En ting er at det er Grundlovsdag som politikere generelt godt kan lide at have som tema at spinne lidt ekstra valgflæsk på, men dette er ikke en særlig fordel for Løkke og den blå fløj, fordi det kan udnyttes af begge sider. 2 ting er lidt mere interessante. I dag er lige ovenpå muslimernes 24 timer lange fest Eid ul-Fitr, der afslutter Ramadanen. Da Løkke ganske godt ved at de fleste muslimer i Danmark ikke just er fans af hans lille menageri med Inger Støjberg og DF, kunne han så godt have tænkt at et valg, lige når Danmarks muslimer er fuldstændig så trætte og bundet fast i festoprydning som de fleste af os plejer at være 1. juledag, er en god idé?

Løkke vidste samtidigt at i dag ligger 3 dag efter afslutningen af den årlige gadefest Distortion. Han vidste at Distortion hvert eneste år er blevet fulgt af en rasende presse-hetz imod venstrefløjen og at i år næppe ville blive en undtagelse. Kan han også have tænkt over det?

Ja, hvad tænker en statsminister, der gerne vil forblive statsminister for enhver pris, når han skal udskrive et valg, hvor han kan se sig selv bagud på 4+ procentpoint og kun måneder til at indhente stemmetabet i? Bortset fra at ønske sig mest muligt tid til at genvinde tabte stemmer med propaganda og valgflæsk, hvad kan sådan en mand ellers ønske sig? Kunne han ønske sig at mange af dem, der ikke vil stemme på ham, ikke møder op på valgdagen? Kunne han ønske sig et folkeligt spontant vredesudbrud imod modparten i de sidste kritiske dage før valget?

Tja, hvorfor mon vi skulle til valg lige netop i dag?

Birte Pedersen, Erik Fuglsang, Carsten Wienholtz, Eva Schwanenflügel og jens christian jacobsen anbefalede denne kommentar
Brian W. Andersen

"3 dage efter" Vi mangler en Edit-funktion til når fingre eller autocorrect driller og man ikke får set det.

Steffen Gliese

Et tip til en antropologistuderende med behov for et speciale - eller måske ligefrem en ph.d.: KALUNDBORG. De giver RP 6% af stemmerne. Der må gemme sig en historie om skolesvigt og social isolering dér.

Helene Kristensen, Birte Pedersen, Jan Weber Fritsbøger, Torben Bruhn Andersen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar

Tak for de gode svar
"hvorfor vente, Lars løkke med at udskrive valget til dagen efter,
at stram kurs var opstillingsberettiget?"

Det jeg så var farvet af bostedet. Lolland kommune
FV19= SK 3,3% : NB 2,4%
på mit egen valg sted Nakskov vest
Fik A 46,7% (A+F+Ø = 59,9%) Nakskov er meget RØD igen