Læsetid: 4 min.

Har man brug for opmuntring efter afslutningen på ’Avengers’-sagaen, skal man se ’Spider-Man’

Jon Watts’ ’Spider-Man: Far from Home’ er en vældig underholdende og veloplagt film, der finder en noget nær perfekt balance mellem sin unge hovedpersons privatliv og hans hemmelige identitet som superhelt
Spider-Man alias Peter Parker (Tom Holland) hilser på den nye superhelt, Mysterio alias Quentin Beck (Jake Gyllenhaal), i ’Spider-Man: Far From Home’. Foto: SF Studios

Spider-Man alias Peter Parker (Tom Holland) hilser på den nye superhelt, Mysterio alias Quentin Beck (Jake Gyllenhaal), i ’Spider-Man: Far From Home’. Foto: SF Studios

Jay Maidment/Disney Enterprises

2. juli 2019

Har man brug for en smule opmuntring efter den mildest talt noget følelsesladede, melankolske afslutning på Avengers-sagaen i Avengers: End Game, vil jeg foreslå, at man ser Spider-Man: Far From Home. Det er en frisk, veloplagt og underholdende film, som på én gang anerkender alt det tunge, der er gået forud – ikke mindst Iron Mans død – og samtidig er forankret i en mere lys og håbefuld nutid.

Det er den anden film med Tom Holland i hovedrollen som teenageren og skoleeleven Peter Parker, der også er superhelten Spider-Man – han er også med i de to seneste Avengers-film og en af Captain America-filmene – og jeg må sige, at han gør det fortrinligt. Han udstråler skiftevis ungdommeligt overmod og weltschmertz, og han er en fornøjelse at være i selskab med.

Så god er Holland i de to film, der begge er instrueret af Jon Watts, at jeg er tæt på at have dem som mine Spider-Man-favoritter, selv om jeg ellers i mange år har sværget til Sam Raimis to første fremragende Spider-Man-film fra 2002 og 2004 med Tobey Maguire i titelrollen.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Niels Duus Nielsen
Niels Duus Nielsen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu