Læsetid: 2 min.

Dødedans og balancegang

På deres syvende, selvbetitlede album, er Lust For Youth gået fra at være nye drenge til at finde et balancepunkt. Men det betyder ikke, at ’Lust For Youth’ er et album blottet for uforudsigelige genreudsving
Lust For Youth går på Lust For Youth en sikker balancegang mellem den elektroniske musiks yderpunkter, fra tonløse instrumentsammenstød til dansable popharmonier. Og i begge ender finder projektet fornyet ungdom.

Lust For Youth går på Lust For Youth en sikker balancegang mellem den elektroniske musiks yderpunkter, fra tonløse instrumentsammenstød til dansable popharmonier. Og i begge ender finder projektet fornyet ungdom.

Martin Fælt Gonzales

20. juli 2019

Det er snart ved at være ti år siden, at det dansk/svenske new wave-projekt Lust For Youth først begyndte at give lyd fra sig. Men det virker som om, at Malthe Fischer og Hannes Norrvide i fællesskab har fundet kilden til evig ungdom.

Lust For Youth lyder stadig lige så smækre, som de har gjort fra debuten, til og med deres folkelige gennembrud med albummet »International« i 2014 – stærkt forfulgt af »Compassion« to år senere. Og det er fortsat lysten til ungdom, der driver, på deres syvende, selvbetitlede værk.

Den deprimerede dansemusik er et af nutidens paradokser. Den må fornøje masserne, samtidig med at dens individuelt terapeutiske mission skal lykkes. Og den er en krævende genre at slå sig ned i – for den må og skal blive ved med at bevæge, både krop og sjæl.

Det siges, at man bliver mere forsigtig med årene. Men på deres nye album viser Lust For Youth at de ikke er blevet for etablerede til at udfordre skæbnen. Lust For Youth er en god halv times hidsig, medrivende dødedans.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Bjarne Jørgensen
Bjarne Jørgensen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu