Læsetid: 2 min.

Jack White og The Raconteurs er tilbage med Led Zeppelin-riffs og trommehvirvler

Der er Led Zeppelin-riffs og trommehvirvler i stride strømme på The Raconteurs genkomstalbum ’Help Me Stranger’. Men der er også øjeblikke, hvor Jack White og co. skruer ned for deres drengerockattitude og lader harmonierne titte frem af skramlen
The Raconteurs på Heartland Festival.

The Raconteurs på Heartland Festival.

Helle Arensbak

12. juli 2019

Rockbandet The Raconteurs startede som en nebengesjæft for den amerikanske musiker og producer Jack White.

Han hittede stort på den internationale indierockscene i starten af det nye årtusinde med sin rockduo The White Stripes. Ikke mindst på grund af nummeret »Seven Nation Army«, hvis ikoniske intro ikke er til at glemme, når man først én gang har hørt det tunge, pedalforvrængede guitarriff.

Kort før The White Stripes’ mandlige og kvindelige medlem gik hver til sit, havde Jack White en bandaffære med tre gutter fra Detroit: guitarist og sanger Brendan Benson, trommeslager Patrick Keeley og bassist Jack Lawrence fra The Greenhornes.

Sammen var de The Raconteurs. Og deres rockkvartet lagde hårdt fra start med hittet »Steady, As She Goes« fra debutalbummet Broken Boy Soldier.

Men efter opfølgeren Consolers of the Lonely, der udkom i 2008, har bandets fire medlemmer været optaget af andre musikalske gøremål. Indtil nu, hvor de efter 11 års separation har fundet sammen igen om at dyrke en energisk garagerock på genkomstalbummet Help Us Stranger.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Oluf Husted
Oluf Husted anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu