Læsetid: 7 min.

Hun kalder sig Cardi B, men på Orange Scene var det mere Cardi til et C i karakterbogen

Vi lever i en tid, hvor ballade med rivaler og retsvæsen er PR. Hvor kroppen er seksualiseret og kommercialiseret som aldrig før. Så naturligvis er Cardi B en stjerne. Men hun er også rekord- og banebryder i amerikansk, kvindelig hiphop. En hiphopdronning, der både er voldstiltalt og virkelig god til at hovere. Og hendes ultrakorte koncert på Roskilde Festival onsdag aften var kun 50 procent fornøjelig. Og 50 procent bekymrende. Catalanske Rosalía, derimod ...
Cardi B aflyste sin optræden på Roskilde Festival sidste år, dengang grundet sin graviditet. Hun har i mellemtiden født en datter og har efter eget udsagn været under kniven for at restaurere sin postfødselskrop. Men nu er hun her. I stramt, smaragdgrønt trikot, omgivet af dansere i farvematchende trikoter – de er bare ikke lavet af sølvglimmer, men vistnok latex.

Cardi B aflyste sin optræden på Roskilde Festival sidste år, dengang grundet sin graviditet. Hun har i mellemtiden født en datter og har efter eget udsagn været under kniven for at restaurere sin postfødselskrop. Men nu er hun her. I stramt, smaragdgrønt trikot, omgivet af dansere i farvematchende trikoter – de er bare ikke lavet af sølvglimmer, men vistnok latex.

Martin Fælt Gonzales

5. juli 2019

Egentlig lyder det mest af alt, som om vi får skældud, os vel omkring 60.000 mennesker foran Orange Scene.

Men det er ikke os, der får skældud. Det er haterne.

Aftenens heltinde ankommer som en furie og en straffer. De, der betvivler dronningens titel, får trykket næserne dybt i støvet på Dyrskuepladsen.

Amerikanske Cardi B er kommet på scenen. Fra backstage – hvor hun starter sin rap – har vi kunnet høre hende begynde sin biografi fra nummeret »Get Up 10«:

»Look, they gave a bitch two options: strippin’ or lose
Used to dance in a club right across from my school
I said ’dance, not fuck, don’t get it confused’
Had to set the record straight ’cause bitches love to assume

26-årige Belcalis Marlenis Almánzar er fra Bronx, New York, og er gået fra rags to riches, lader hun os forstå. Hun er ikke længere dækket af dollarsedler, men af diamanter. »I got enough bras, y’all ain’t gotta support me.«

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Okay... Så må jeg være blandt de som får skældud. Selvom jeg ikke er i Roskilde. Jeg hader ihvertfald sækkens ææh.."musik". At hun skal optræde på orange scene er for mig et bevis for verdens forfald!

Gustav Alexander

Det er svært at finde Cardi Bs lyrik spændende, når den mest af alt går på de mest overfladiske temaer, som rappen har at byde på som genre. Hun er dog - i den forstand - fuldt ud på bølgelængde med ligeså intetsigende traprappere, såsom Migos. Det er også bullshit men har en uforklarelig tækkelighed, som måske mest af alt vidner om kulturens maskuline dominans. Det er bare sværere at blive enormt populær som middelmådig kvindelig rapper, end som middelmådig mandlig rapper. Ikke at man gider at høre mere end et par numre af Migos, før man igen bliver træt af deres repetitive temaer, simple lyriske indhold og dovne rim. Rappen trives dog delvist på sin afdankede attitude og derfor trækker det alligevel i begrænset omfang.

Danske Natasja var mange mil foran Cardi B på lyrik, karisma og indhold. Hun ville sige noget. Cardi B vil blot promovere sig selv, som så mange andre rappere. Det er svært at fatte interesse for den slags, når hun - og eksempelvis Migos - er oppe imod lyrisk stærke rappere som Anderson .Paak eller Joyner Lucas. Man må tilslutte sig Ralf Christensens dom og gendøbe hende Cardi C.