Læsetid: 7 min.

Kongen af akavet ungdom genopfinder sig selv i eksistentialistisk skaterfilm

Amerikanske Jonah Hill var den runde festoriginal i komedier som ’Superbad’, ’21 Jump Street’ og ’This Is the End’. Men nu er han blevet hulkindet, og han griber sine tilskuere i fornemme dramaroller – samt ikke mindst i sin vilde instruktørdebut, den 90’er-nostalgiske skaterspillefilm ’Mid90s’
Skuespilleren Jonah Hill har genopfundet sig selv både fysisk og kreativt, og nu debuterer han som instruktør med et morsomt drama om skaterdrenge i 1990’erne, ’Mid90s’.

Skuespilleren Jonah Hill har genopfundet sig selv både fysisk og kreativt, og nu debuterer han som instruktør med et morsomt drama om skaterdrenge i 1990’erne, ’Mid90s’.

Angel Films

12. juli 2019

»Alle er grundlæggende fulde af lort«, lyder en overskrift i Irish Times den 11. marts 2019.

»Jeg vil bare op på taget og råbe: ’jeg elsker min bedste ven for evigt’,« lyder det i teenkomedien Superbad i 2007.

Begge udtalelser er kommet fra Jonah Hills mund.

Det første er den 35-årige Jonah Hills egne ord. De sidste er fra en 23-årig Jonah Hill. De er skrevet af manuskriptforfattere til Hills hovedrolle, hans store folkelige gennembrud som den klodsede Seth. Han og vennen Evan ligger i hver sin sovepose og har en bromance kørende.

Det synes som meget længe siden, når man ser Jonah Hills allerseneste værker her 12 år senere.

Langt mere i overensstemmelse med Irish Times-citatet.

»Jeg ser ofte tilbage på min ungdom og tænker, at jeg var alt for ung til at kunne repræsentere mig selv og mit liv,« siger han i samme interview. Det var dengang, han var en ung stjerne, og alle var fulde af lort og ville have ham til at spille en rolle også ude i virkeligheden. I dag er han langt mere fokuseret på indre ro, og han taler om, at vrede bare er udtryk for undertrykt sorg.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu