Læsetid: 4 min.

Melankolsk dystopi dominerer Thom Yorkes nye soloalbum og kortfilm til Netflix

Der er modløst og ensomt i den drømmeverden, Thom Yorke omsætter til musik på sit tredje soloalbum ’Anima’. Det udkommer samtidig med en tre-i-en musikvideo, hvori Radiohead-forsangeren søvndrukkent danser sig gennem en trøstesløs verden fyldt med skrald i jagten på sin drømmekvinde
Thom Yorkes nye album ’Anima’ er en klaustrofobisk blindgyde af bløde elektroniske beats, loops og ikke mindst Yorkes unikke sørgmodige vokal, skriver Informations anmelder.

Thom Yorkes nye album ’Anima’ er en klaustrofobisk blindgyde af bløde elektroniske beats, loops og ikke mindst Yorkes unikke sørgmodige vokal, skriver Informations anmelder.

Valentin Flauraud

20. juli 2019

Der er drømme. Der er mareridt. Og så er der et mismodigt, angstpræget mellemstadie, som dét Thom Yorke skaber med sin sfæriske electronica på sit tredje soloalbum, Anima. En melankolsk tilstand, hvor drømmenes logik råder. Hvor hovedparten af menneskene efterligner hinandens hovedløse færden gennem storbyens blindgyder. Hvor de går i tomgang, som motoren i en førerløs bil.

Når nu forsangeren for rockgruppen Radiohead har valgt at opkalde sin tredje soloplade efter dybdepsykolog Carl Gustav Jungs begreb for den arketypiske kvinde, kan det ved første gennemlytning undre, at kvinder er så godt som fraværende i de ni sange, der tilsammen udgør albummet. Men forklaringen skal nok findes i, at Anima ikke kun er en musikudgivelse. Det er samtidig en kortfilm på 15 minutter, der kan ses på streamingtjenesten Netflix.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Bjarne Jørgensen
Bjarne Jørgensen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu