Læsetid: 6 min.

Mellemøstlig anarki og tre andre koncerter fra årets jazzfestival, der er meget mere end trompetsoloer og bigbands

Fire koncerter på årets jazzfestival vidner om, at jazz i det nye årtusind kan være meget andet en trompetsoloer og bigbands, der spiller standarter. Loopstationer og digitale effekter har gjort deres indtog. Men de digitale elementer skal bruges i kontrolleret samspil med de akustiske, og improvisationen leveres bedst med humor. Ellers bliver det elektroniske greb om jazzen for maskinelt
Sudan Archives (billedet) er en del af temaet Future Sound of Jazz, som Copenhagen Jazz Festival har præsenteret siden 1996. Det er en koncertrække med navne, der eksperimenterer med et integrere den elektroniske musik, som den lyder lige nu.

Sudan Archives (billedet) er en del af temaet Future Sound of Jazz, som Copenhagen Jazz Festival har præsenteret siden 1996. Det er en koncertrække med navne, der eksperimenterer med et integrere den elektroniske musik, som den lyder lige nu.

Kristoffer Juel

15. juli 2019

Det er ikke kun messingblæsere, der har spillet gader, pladser og spillesteder op under de seneste ti dages Copenhagen Jazz Festival. Også loopstationer, effektpedaler og andet computergrej har møvet sig ind mellem de traditionelle akustiske instrumenter. Og der er mange tilgange til dette mix, opdager jeg på min tur forbi fire koncerter, der på forskellig vis integrerer elektroniske elementer.

Min jazzfestival begynder i en trappeskakt under det klodsede bygningsværk BLOX ud til Københavns Havn, hvor korensemblet IKI suger alles øjne til sig med deres multikulørte udklædning.

IKI er et tværskandinavisk sangsamarbejde, der består af fem kvinder fra Danmark, Norge og Finland. De bruger deres vokaler til at fremtrylle et eventyrligt og humoristisk lydunivers. Og de er umådeligt visuelt indtagende, ikke mindst fordi de optræder iført individuelle ansigtsmasker fremstillet af den norske designer Damselfrau.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer