Læsetid: 10 min.

Jeg mødte INXS-forsanger Michael Hutchence kort før hans selvmord. Ny dokumentar prøver at forstå ham

Informations forhærdede musikredaktør, Ralf Christensen, bliver berørt af den tragiske fortælling om Michael Hutchence fra stjernebandet INXS, som den kan opleves i dokumentaren ’Mystify’. Han har selv mødt forsangeren til et interview kort før, at han begik selvmord i 1997. Her i nutiden forsøger han at få det hele til at give mening, mens han gransker sin datidspersons interview med den afdøde superstjerne
Midtfyns Festival 1997. Michael Hutchence på scenen.

Midtfyns Festival 1997. Michael Hutchence på scenen.

Nicolai Fuglsig

25. juli 2019

Jeg husker Michael Hutchence som lattermild og venlig, da jeg møder ham i det spæde forår i 1997 på et hotel i København. Og min videooptagelse bekræfter det.

Leadguitaristen Tim Farriss fra Hutchences australske band INXS er der også, ja, han er den eneste til at starte med. Hutchence støder først til fem minutter inde i det 28 minutter lange interview.

»Joininski. That’s Russian,« siger han, da han kommer. Det er russisk for at deltage.

Jeg ser det på optagelsen, hvor jeg interviewer de to herrer til Chili-ROM, CD-ROM-udgaven af ungdomsmagasinet Chili. Og igen og igen har jeg gransket optagelsen med mit nervøse, klodsede, 22 år yngre datidsjeg bag videokameraet, som jeg selv betjener.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu