Læsetid: 4 min.

Of Monsters and Men famler i elektronisk febervildelse på deres tredje album

Den islandske hitkvintet Of Monsters and Men nedtoner på deres tredje album deres særegne eventyrlighed til fordel for computereffekter og luftige synthesizerriffs. Væk er søuhyrer, guldstøvsskyer, det folkede og synergien i vokalharmonierne
27. juli 2019

Dårlige vaner kan være svære at vænne sig af med.

Men at man også kan komme i en situation, hvor man ønsker at skille sig af med sine gode vaner, har jeg aldrig rigtig tænkt over, før jeg læste et interview med Nanna Bryndís Hilmarsdóttir og Ragnar Þórhallsson fra det islandske indiepopband Of Monsters and Men.

I anledning af udgivelsen af deres tredje album, Fever Dream, fortæller de til den britiske avis Independent, at hemmeligheden bag deres hits »Little Talks«, »Crystals« og »King and Lionheart« har været, at de to med deres respektive guitarer i hænderne og i fælles samarbejde med bandets resterende tre medlemmer, leadguitarist Brynjar Leifsson, bassist Kristján Páll Kristjánsson og trommeslager Arnar Rósenkranz Hilmarsson, har skrevet sangene frem.

Men denne gang har de bevidst tilgået musikken med en ambition om ikke at gentage deres gode vaner.

Gruppens to sangere og sangskrivere har valgt at lægge guitarerne fra sig og tænde deres bærbare computere, for så at komponere deres nye sange ved at lege og udforske de lyde, teknikkens verden åbenbarer. Det høres tydeligt.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu