Anmeldelse
Læsetid: 2 min.

Den populære elektropopkvintet i skolegården

Det er nemt at forveksle Hot Chip med en mannequinopstilling i vinduet hos en herretøjsforretning. På deres seneste album, ’A Bath Full of Ecstasy’, lyder de i hvert fald som en samling lidt for velklædte og veltrænede unge mænd. Men i virkeligheden består Hot Chip heldigvis af fem spillevende, elektroniske musikere, som bare er ude på at skabe god stemning på dansegulvet
Når man er sammen med drengegruppen Hot Chip, kan man være sikker på, at alle gør en indsats for, at feststemningen ikke bliver spoleret. De vil gerne tale om kærlighed og menneskehed, så længe det ikke ødelægger humøret, skriver Sophia Handler.

Når man er sammen med drengegruppen Hot Chip, kan man være sikker på, at alle gør en indsats for, at feststemningen ikke bliver spoleret. De vil gerne tale om kærlighed og menneskehed, så længe det ikke ødelægger humøret, skriver Sophia Handler.

Martin Harris

Kultur
18. juli 2019

Alexis Taylor, Joe Goddard, Owen Clarke, Al Doyle og Felix Martin. Umiddelbart lyder det som en protokol over fem ganske almindelige, engelske skoledrenge.

Og det er faktisk heller ikke helt forkert. For disse fem drengenavne fik i 2006 deres gennembrud med det elektroniske pophit »Boy From School«.

Siden er verden blevet bekendt med, at navnene ikke blot dækker over fem individuelle talenter inden for elektronisk musikmageri. De udgør nemlig den hyldede engelske elektropopkvintet Hot Chip.

Det skønne ved Hot Chip er, at de stadig omfavner sig selv som et skoleband – også selvom de fem musikere for længst er dimitteret og har sat gang i succesfulde solokarrierer.

Rollerne ligger fast. Taylor og Goddard er guitarister og forsangere, tenor og bas. De to autotunede, kontrasterende vokaler udbygger gruppens syntetiske signaturklang med deres flerstemmighed.

Doyle synger kor, Clarke spiller bas, og Martin styrer det elektroniske trommesæt. Alle fem råder desuden over en eller anden form for synthesizer.

Studiealbummet A Bath Full of Ecstasy er deres syvende.

Sorgløse kammerater

Det kan ikke undre nogen, at Hot Chip går som de populære drenge gennem musikbranchens skolegård.

Musikken bevæger sig ud af højttalerne som en gruppe lidt for velklædte og veltrænede, men kultiverede unge mænd, der samtidig ikke har mistet det barnlige glimt i øjet.

A Bath Full of Ecstasy afspejler denne vilje til ordentlighed, men går ikke ned på charme undervejs.

Albummets perfektionerede udtryk gør dog, at Hot Chip også en gang imellem risikerer at blive forvekslet med en mannequinopstilling i vinduet hos en dyrere herretøjsforretning.

De ni popsange er skrevet ud fra samme, lommefilosofiske livssyn om, at godt humør altid vender tilbage, det skal bare have lidt hjælp.

Hot Chip ønsker at være de sorgløse kammerater, der giver dig en pause fra dit eget, ensomme tankemylder – frem for dem, i hvis selskab du får snakket det hele ud og igennem.

Behageligt selskab er de dog uanset hvad. Åbningsnummeret »Melody Of Love« er en opløftende og upbeat sjæler, der skaber god stemning på dansegulvet.

Det føles som at ramle ind i en samling festglade fyre, der vil én det godt.

»Do you have faith to feel in this void
'cause it gets hard to see in this void
all you need is here
it’s moving in the air.
«

Men lytter man nøje efter, har nummeret også nogle religiøse undertoner, som ender med at komme lidt bag på én, efter man lige har stået og danset med de dér fem flinke fyre.

Titelsangen »Bath Full Of Ecstasy« er en skør, skøn og spillevende syreballade. Og på det melankolske tamburinindslag »Why Does My Mind« får den normcoreklædte mannequin et charmerende snert af indie.

Når man er sammen med drengegruppen Hot Chip, kan man være sikker på, at alle gør en indsats for, at feststemningen ikke bliver spoleret. De vil gerne tale om kærlighed og menneskehed, så længe det ikke ødelægger humøret. Men måske behøver man heller ikke efterlyse flere, stærkere udfald i følelsesspektret lige i det her frikvarter.

Hot Chip: ‘A Bath Full of Ecstasy’ (Domino Records)

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her