Læsetid: 4 min.

Efter at have set ’Midsommar’ vil jeg aldrig nogensinde på ferie i Sverige!

’Hereditary’-instruktør Ari Asters nye gyserfilm, ’Midsommar’, er bl.a. et studie i sorg og et narkopåvirket mareridt om smadrede forhold, og godt nok foregår den i de smukke svenske skove og er fuld af gæstfrie lokale og indtagende kvinder, men man får absolut ikke lyst til at feriere i nabolandet
Det er ikke småting, Dani (Florence Pugh) og hendes kæreste, Christian (Jack Reynor), oplever på deres ferietur til Sveriges dybe skove i Ari Asters ’Midsommar’.

Det er ikke småting, Dani (Florence Pugh) og hendes kæreste, Christian (Jack Reynor), oplever på deres ferietur til Sveriges dybe skove i Ari Asters ’Midsommar’.

Nordisk Film

11. juli 2019

Jeg er ikke sikker på, at den svenske turiststyrelse vil bruge den amerikanske filminstruktør Ari Asters nye film, gyseren Midsommar, som en måde at trække turister til landet på. Eller også vil de, og så skal der lyde en advarsel herfra: Bliv hjemme!

Det kan godt være, at nætterne er lyse, skovene stille og dybe, landskabet grønt og solbeskinnet, pigerne smukke og de lokale smilende og imødekommende. Men efter at have set Asters film, ved jeg præcis, hvad der gemmer sig under den tilforladelige, forførende overflade: Mystiske, hedenske ritualer, hallucinerende stoffer, manipulation og galskab – et vaskeægte mareridt, som det er umuligt at ryste af sig. Hvis man altså slipper fra det med livet i behold.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Oluf Husted
  • Eva Schwanenflügel
Oluf Husted og Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Grethe Preisler

Det måtte jo ske før eller siden

Det lyder som om 'Midsomer Murders' - blandt danske krimiserie-fans kendt som 'Barnaby' aka 'Engelske haver' - omsider er nået til USA ..... ;o)

Annemette Due, Rolf Andersen og Henrik Brøndum anbefalede denne kommentar
Grethe Preisler

Film skal ses i biografen, Ruth Knudsen,
Slå op på biograf-oversigten i nærværende dagblad eller kig i den lokale gratisavis i postkassen, hvis du vil vide, hvornår 'Midsommar' går i en biograf i gå- eller cykelafstand fra din egen residens ... ;o)

ulrik mortensen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Anders Sørensen

Hvarfor i alverdenan skulle man også tage på ferige i sverie; det eneste, der findes i denne såkaldte "landet" er elger og svenskere og skover og decideret latterligt språkan, der tydeligvis er en parodi på dansken.

At det kan tyckas dødsensfarligen at bevæge sig rundt om i Sverigen, ved enhver. Blot tacka en kikkan på Malmø, hvor alt der skjer er skjyderi.

Ib Christensen

Må indrømme jeg har tænkt på, at som hankøn, burde jeg nok holde mig på afstand af sverige. Men det har nu ikke noget med nogen film at gøre.

Helle Walther

Sikke noget sludder, vi har haft sommerhus i Sverige i 50 år, inde i de svenske skove, og har altid mødt venlighed og hjælpsomhed, der er så dejligt. Men ja der er kommet flere fremmede også til den lille by, hvor vort hus ligger. Verden har ændret sig og ikke kun til det bedre.
Jeg har rejst med min mand som ung i Sverige med telt, og kom ikke og sig det land ikke kan besøges.
Hvis film skulle afgøre hvilke steder i verden man kan rejse, så skulle man jo blive hjemme i andedammen, og her kan der da også sættes fingre på en del pletter.

Charlotte Jensen

I 2003 var der også en dansk film, Midsommer, som foregik på en ødegård i Sverige - også med gys, men jeg kunne forestille mig, at Midsommar er bedre - og at den skal ses i biografen inden længe!
Jeg har tit tænkt på at tage en tur til Falkenberg - bare for at sige Farvel (til) Falkenberg. Jeg er slemt betaget af Erik Enockssons filmmusik.

ulrik mortensen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar