Læsetid: 5 min.

Sex og sociale relationer er en krigszone i nye, danske, unge kvinderapperes verden

Den tid er forbi, hvor vi må lede med lys og lygte efter kvindelige rappere. Også herhjemme. I stedet skriver danske kvinder deres egne regler i rimsmedjen med kropsrustning og verbalvåben ad libitum. Og de har boller af stål – og er stolte af det
Yakuza live på årets Distortion Festival.

Yakuza live på årets Distortion Festival.

Alexander Leistiko

9. juli 2019

Kan I huske, dengang vi efterlyste kvindelige rappere i Danmark?

Well, det behøver vi ikke længere. De er her. De kommer fra både Jylland og Sjælland. De ankommer med stolt konfrontationslyst, med røvene og brysterne fremme i lydbilleder og på Instagram. Og de opfatter alle sex og sociale relationer som en krigszone, hvor crewet er familien, der betyder alt og lukker resten ude.

Disse danske kvinder skriver deres egne regler i rimsmedjen med kropsrustning og verbalvåben ad libitum. De anser sig selv som de bedste mænd til jobbet, at spytte rim – og til at dyrke sex. Og det sker med Suspekts kneppesult, Medinas stolthed og Lil Kims beskidte mundtøj.

»Jeg brugte ham, han troede han kunne bruge mig / Prøver at trippe på ham, for at se om jeg ku’ få ham til at knæk’/ Han knak og begyndte at Me too mig,« rapper Theresa Ann Fallesen alias Tessa fra Hundige på tracket »Snakker for meget«, der landede for lidt over en uge siden.

Tessa har en fyr i hver en by, lyder det. Og hun har fundet en måde at lukke de mandlige sludrechatoller på:

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • ingemaje lange
  • Kurt Nielsen
ingemaje lange og Kurt Nielsen anbefalede denne artikel

Kommentarer