Læsetid: 6 min.

Med sin stemmes fejlbarlighed demonstrerer Chance The Rapper, at det er nemmere sagt end gjort at gøre det rigtige

Noget varmt og ægteskabeligt er ankommet. Det er Chicagos egen socialpolitisk aktivistiske Chance The Rapper, der har givet os sit debutalbum. Her hylder han familien og filantropien, og det sker i et søgende og musikalsk idérigt sprog. Når det er bedst. Når det er værst, så lyder han sat i det ægteskab, som han ellers – mod den herskende trend – hylder
Chance er nem at elske for sin sociale aktivisme, der måske ikke flytter bjerge, men i hvert fald indgyder håb. Om man kan lide hans musik er en anden snak.

Chance er nem at elske for sin sociale aktivisme, der måske ikke flytter bjerge, men i hvert fald indgyder håb. Om man kan lide hans musik er en anden snak.

Nolis Anderson/Scanpix

30. juli 2019

Alle elsker 26-årige Chancellor Jonathan Bennett, bedre kendt som Chance The Rapper. I hvert fald hvis man er en demokratisk anlagt og lighedsorienteret amerikaner, især hvis man kommer fra hans fødeby Chicago i staten Illinois.

Lutter positive vibes omgiver den unge amerikaner, der ernærer sig som rapper, sanger, producer. Men som også har gjort sig stærkt bemærket for sit socialpolitiske arbejde, der har givet ham øgenavnet Chance The Advocate.

I 2014 startede han en kampagne mod våbenvold i Chicago på Twitter. Det lykkedes ham at stoppe drabene i 42 timer i den voldsplagede hjemby. I 2015 indsamlede han og broren 100.000 dollar til byens folkeskoler.

I april 2016 var han i selskab med andre musikstjerner i audiens hos præsident Obama. Det handlede om My Brother’s Keeper-initiativet, der støtter unge farvede mænds kamp mod racebaseret ulighed. Og i august 2016 startede han SocialWorks, der rejser penge til sociale formål for unge i Chicago.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu