Læsetid: 2 min.

I stormflodens jyske spor

Klodens ophedning gengiver paradoksalt naturen dens vilde kræfter
Den 7. december 1895 stod 60 procent af Morsøs gader under vand. Billedet er fra Nygade,hvor drengen i midten efter sigende stager sig frem stående i en åben kiste.

Den 7. december 1895 stod 60 procent af Morsøs gader under vand. Billedet er fra Nygade,hvor drengen i midten efter sigende stager sig frem stående i en åben kiste.

Fra bogen/Museum Mors/Morsø Lokalhistoriske Arkiv (676009)

30. juli 2019

Bo Poulsen, professor i moderne historie, har leveret et stykke mere end moderne og foruroligende historie, tør det svagt antydes, ved at skrive om den mere dramatiske ende af det danske vejr under titlen Stormflod.

I Aarhus Universitetsforlags stadig mere inspirerende serie 100 danmarkshistorier kan læseren på de vanlige 100 sider skaffe sig indsigt i ofte alt andet og mere end de overfladiske kanoniske sider af den danske historie fra runerne og så videre.

Historien lang har havet defineret danskernes liv og velfærd, ikke at forglemme det modsatte. De fleste beboere af de danske flade øer i øst og den store halvø i vest har fristet tilværelsen kystnært.

Landbrugerne var ofte også småfiskere, fiskerne drev ved siden af deres våde erhverv også smålandbrug. Med mellemrum kom stormen og efterlod sig ulykke og død. Et godt udgangspunkt for den side af dansk historie er landets største fjord, Limfjorden, der for længst ikke mere er en fjord.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • erik pedersen
  • Henrik Brøndum
  • Jens Thaarup Nyberg
  • Kurt Nielsen
  • Niels Duus Nielsen
erik pedersen, Henrik Brøndum, Jens Thaarup Nyberg, Kurt Nielsen og Niels Duus Nielsen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu