Læsetid: 4 min.

Tegneseriedebutanter skildrer hverdagslivets dramaer

Line Høj Høstrup og Ida Rørholm Davidsen portrætterer det hverdagsnære i hver deres kløgtige, karakterfulde og imponerende debutværker
Line Høj Høstrup udgav tidligere på året ’Det rette element’ , der handler om den energiske Ellen, som netop har købt et dejligt forfaldent gammelt hus.

Line Høj Høstrup udgav tidligere på året ’Det rette element’ , der handler om den energiske Ellen, som netop har købt et dejligt forfaldent gammelt hus.

Illustration fra bogen

19. juli 2019

Uddannelse fremmer kunsten. Nogle vil være uenige, og der er selvsagt ingen garantier, men det er ikke desto mindre sandt. Det åbner muligheder og styrker kreative valg. I Danmark er dette tydeligere på tegneserieområdet end på andre kunstneriske felter, fordi det først er i løbet de seneste år, at der for alvor er blevet sat fokus på systematisk at uddanne i den syntese af sprog og billeder, der karakteriserer udtryksformen. To unge debutanter bærer vidnesbyrd.

Line Høj Høstrup tog i 2017 afgang som bachelor i grafisk fortælling fra The Animation Workshop i Viborg – hun var del af det første kuld fra den i 2012 stiftede linje for tegneseriemagere. Hun har de seneste år bidraget med korte serier til bl.a. Vice Danmark og dansk tegneseries bedste antologiblad, Fiesta-Magasinet, men udgav tidligere på året sin første langspiller, Det rette element, som for nylig vandt Ping-prisen for Bedste danske debut.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer