Læsetid: 3 min.

To pigers kærlighed skaber ballade i det spanske drama ’Carmen & Lola’

Romakulturens patriarkalske strukturer og traditioner udfordres med høj fascinationsfaktor i Arantxa Echevarrías kærlighedsdrama ’Carmen & Lola’
Arantxa Echevarría har med ’Carmen & Lola’ lavet en forførende ny version af den klassiske historie om Romeo og Julie med friske nye ansigter og et interessant miljø.

Arantxa Echevarría har med ’Carmen & Lola’ lavet en forførende ny version af den klassiske historie om Romeo og Julie med friske nye ansigter og et interessant miljø.

Scanbox

1. august 2019

Fortællingen om to unge menneskers forbudte kærlighed går igen i alle fortællekulturer. Det kan ende tragisk som i Romeo og Julie, men det kan også gå i mange andre retninger og være en vej ind i et særligt miljøs regler og ritualer, som bliver udfordret af de unges følelsesladede oprør.

Spanske Arantxa Echevarría er ikke bange for alle de troper, som vi kender så godt, i sin fortælling om to pigers kærlighed i dramaet Carmen & Lola. Hun ved nemlig, at hun har sit helt eget es i ærmet, som nok skal holde vores opmærksomhed fangen, selv om udviklingen fra det første generte blik over den forsigtige forelskelse til opgøret med omgivelserne fremstår bekendt. Hendes fortælling udspiller sig nemlig blandt spanske romaer i en fattig forstad til Madrid, der som et parallelsamfund lever efter sine egne traditioner og normer.

Ikke mindst pigerne er underlagt streng kontrol, mens man skal sikre sig, at de ikke laver ulykker eller får egne ideer, inden de helst skal giftes bort som teenagere og indtræde i livets centrale roller som mandetjenere og mødre.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Eva Schwanenflügel
  • David Zennaro
Eva Schwanenflügel og David Zennaro anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu