Læsetid: 4 min.

Verden ville være værre uden dørmåtten Gösta, men det gør ondt at se ham blive trådt på

Svenske Lukas Moodyssons sjove og mørke komedieserie, ’Gösta’, handler om titlens børnepsykolog, en menneskelig dørmåtte og et ejegodt menneske, der kun vil hjælpe andre, også selv om de bestemt ikke er særlig venlige eller betænksomme over for ham
Den ejegode børnepsykolog Gösta (Vilhelm Blomgren) vil så gerne hjælpe alt og alle, og det ender med, at alt og alle træder på ham i Lukas Moodyssons nye komedieserie, ’Gösta’.

Den ejegode børnepsykolog Gösta (Vilhelm Blomgren) vil så gerne hjælpe alt og alle, og det ender med, at alt og alle træder på ham i Lukas Moodyssons nye komedieserie, ’Gösta’.

HBO Nordic

9. juli 2019

Der var øjeblikke, mange øjeblikke, mens jeg så svenske Lukas Moodyssons nye tv-serie, Gösta, hvor jeg fik lyst til at tage fat i hovedpersonen, verdens rareste mand, børnepsykologen Gösta (en fantastisk Vilhelm Blomgren), der bor og arbejder i en svensk provinsby, og ryste ham, bare ryste ham, indtil han holdt op med at være så fandens god og venlig over for alt.

Indtil han holdt op med at lade sig træde på af alt og alle. Indtil han holdt op med at tage alle andres problemer på sig, som var det hans egne. Indtil han bare én gang sagde fra og tog hensyn til sig selv i stedet for konstant at gøre, hvad andre gerne vil have ham til.

I løbet af første afsnit, som sammen med tre andre kan ses på HBO Nordic, mister Gösta sin cykel, fordi han giver en cykeltyv et lift.

Han hjælper en svagelig, gammel dame med sine indkøb og får kun uvenlighed som tak. Han køber ind til en tigger, der egentlig hellere vil have penge, hvorfor han også hæver penge til hende. Hans krævende, barnlige og egoistiske medicinstuderende kæreste, Melissa (Amy Deasismont), der bor i Stockholm, får ham til at sende sig dickpics, mens han på cykel er på vej til arbejde.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Katrine Damm
  • Eva Schwanenflügel
  • Tommy Clausen
  • Bjarne Bisgaard Jensen
Katrine Damm, Eva Schwanenflügel, Tommy Clausen og Bjarne Bisgaard Jensen anbefalede denne artikel

Kommentarer