Læsetid: 4 min.

Academy of St Martin in the Fields viste sin imponerende alsidighed

Et talstærkt publikum belønnede i Tivoli Academy of St Martin in the Fields fra London med varme og lange bifald. Anført af violinisten Joshua Bell serverede det legendariske kammerorkester, kendt for at sætte musik til bl.a. Milos Formans ‘Amadeus‘, en mættende koncertmenu med gedigne tyske og sanselige amerikanske værker
20. august 2019

Tivoli har haft flere fine britiske orkestre på besøg i sommerens løb.

I juni var det Scottish Chamber Orchestra og Oxford Philharmonic Orchestra, og i sidste uge kom det superprofessionelle Academy of St Martin in the Fields, hjemmehørende i London.

De er formodentlig det flittigste af alle kammerorkestre i pladestudiet, og hvis man skulle mene aldrig at have hørt disse englændere, kan man sætte Milos Formans Amadeus i videomaskinen og lytte ekstra opmærksomt. Filmens soundtrack er solgt i seks en halv million eksemplarer.

Tivolis Koncertsal var velbesøgt af et seniorpublikum, som sikkert har levet med orkestret på pladespilleren i de 60 år, det har eksisteret. Nu ville man se musikken!

ASMF blev i et halvt århundrede ledet af grundlæggeren og dirigenten Neville Marriner, og siden 2011 har frontfiguren været den amerikanske stjerneviolinist Joshua Bell, som var med i København.

Det er for så vidt et selvspillende ensemble, det behøver ingen dirigent, derfor styrede Bell begivenhederne som siddende koncertmester og stående solist med øjne i nakken, og det fungerede fortræffeligt.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu