Læsetid: 3 min.

Afgrunden lurer i Erling Jepsens oprivende erindringsbog om en mønsterbryder fra udkanten

Andet bind af Erling Jepsens sjove erindringsværk
16. august 2019

»En sjældent hyggelig aften i Gram« hedder det midterste kapitel i andet bind af Erling Jepsens erindringsværk, og så er tonen slået an for de mange Jepsen-læsere og -filmseere, der kender den jepsenske hygge.

Stilen i Hjemmefra er den vante forsorne lystighed, men nedenunder lurer en afgrund af ensomhed og selvforsvar. Romanen begynder, hvor Gramhavet (2016) sluttede. Fortælleren Erling er 16 år, netop begyndt i gymnasiet på Haderslev Katedralskole og flyttet på kollegium. Reelt er han på flugt fra sit barndomshjem, hvor faderen huserer som en farligere underklassevariant af Matadors egoistiske Maude Varnæs.

Allerede efter to uger i Haderslev kommer Erling på besøg i barndomshjemmet, hvor den hyggelige aften karakteriseres således:

»Der havde ingen konflikter været, og far havde ikke truet med at skyde sig med jagtgeværet.«

Med til at holde humøret oppe er schæferhvalpen Zenta, der, som fortælleren jaloux bemærker, vækker samme begejstring, når den tisser på gulvet, som han selv gjorde, når han fik gode karakterer i skolen.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu