Læsetid: 3 min.

’Damn’, du gjorde det igen, Missy Elliott

Rapikonet og mesterproduceren Missy Elliott er tilbage med sin første sammenhængende udgivelse i 14 år. Desværre kun en EP. Men lidt er stadig stort for musikkulturen, når det kommer fra den geniale rapper og skelsættende producer, der netop i år er blevet prisbelønnet for lang og tro tjeneste både inden for sangskrivning og musikvideoer
Rapikonet og mesterproduceren Missy Elliott er tilbage med sin første sammenhængende udgivelse i 14 år. Desværre kun en EP. Men lidt er stadig stort for musikkulturen, når det kommer fra den geniale rapper og skelsættende producer, der netop i år er blevet prisbelønnet for lang og tro tjeneste både inden for sangskrivning og musikvideoer

Derek Blanks

28. august 2019

Der er en særlig plads i himlen reserveret til amerikanske Missy ’Misdemeanor’ Elliott. Den ved siden af lumre, afdøde typer som Mae West og Charles Bukowski. Til højbords, hvor der i hendes omkreds står bordkort klar til nulevende ikoner som de mesterlige rappere Q-Tip og Jay-Z og de skelsættende producere som Timbaland og Rodney Jerkins.

Ja, det er et stort bord, for 48-årige Melissa Arnette Elliott kan og har bidt skeer med de største.

Hun har være en afgørende rapper med en malmfuld røst, der har sendt rystende rytmiske, skælvende sjofle rim gennem populærkulturen siden sin debut med det fænomenale album Supa Dupa Fly i 1997 og siden fem albummer, hvoraf i hvert fald tre er brillante.

Prøv at sidde stille til »The Rain«, »Get Ur Freak On«, »4 My People«, »Work It«, »Pass That Dutch«, »Pump It Up«.

Sygt funky, olmt soulfuldt, altid . Alle kan slå bunden ud og flå taget af enhver fest med respekt for røvrystelsernes visdom.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Olaf Tehrani
Olaf Tehrani anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu