Læsetid: 2 min.

Duoen JÆRV tilhører en ung og sky afart af dansk popmusik

Den danske elektropopduo JÆRV udkommer med et lille, men stærkt debutalbum, som måske godt kunne være kogt ned til en EP. På albummet dyrker de et velfungerende mix af maskinel råstyrke og levende, varmblodet skrøbelighed
22. august 2019

Jærven er et nataktivt dyr. Den lever i nordlige skove og fjelde og er ligesom grævlingen berømt for både at se og høre dårligt, for til gengæld at være i besiddelse af en fremragende lugtesans.

Det lyder umiddelbart ikke så overlevelsesdygtigt på den danske elektropopscene. Men duoen JÆRV, der består af sanger Amanda Glindvad og producer Mathias Smidt, viser, at de har alle sanserne i behold, på deres spæde, men fuldendte debutalbum, Kriger.

Hvorfor har JÆRV så valgt at opkalde deres dansksprogede, elektroakustiske sangskrivningsprojekt efter dette zoologiske fænomen, der endnu ikke selv har fundet vejen til Danmark?

Måske fordi JÆRV i deres musik netop er optaget af skovene og natten. Steder, hvor man kan miste orienteringen og få synsbedrag.

Bedrag, som Glindvad og Smidt på imponerende vis skaber sammen, i spændingsfeltet mellem synth og vokal, sådan som den glider ind og ud af computerens forvrængninger.

Det fungerer stærkest på nummeret »Enden Af Din Sti«, der foruden åbningsnummeret »De Går Fri« er debutpladens mest iørefaldende.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu