Læsetid: 4 min.

Først lokker kunsten, og så går der Temalørdag på DR2 i ’Adressaten ubekendt’ på Det Kongelige Teater

Det Kongelige Teater byder med en kunstnerisk opsætning af en brevroman om 1930’ernes Tyskland, ’Adressaten ubekendt’, både på klassisk drama og efterfølgende historietime med live dramatisering. Man bliver bestemt klogere, men kunstnerisk er det lidt kedeligt
Søren Sætter-Lassen og Lars Mikkelsen har i ’Adressaten ubekendt’ et nærmest ukrænkeligt højt niveau. De spiller henholdsvis Max, der er jøde, og Martin, der er ’arie’, under Anden Verdenskrig.

Søren Sætter-Lassen og Lars Mikkelsen har i ’Adressaten ubekendt’ et nærmest ukrænkeligt højt niveau. De spiller henholdsvis Max, der er jøde, og Martin, der er ’arie’, under Anden Verdenskrig.

Det Kgl. Teater

29. august 2019

For nogle år siden talte hele branchen om, hvordan man skulle få den yngre generation ind i teatret.

Man var bekymret for, om der overhovedet ville være nogen, der kunne tage over, når de gråhårede damer med ravkæder og læseklubber pludselig røg i svinget på en af deres kulturrejser. Man talte om, at teatret måske helt ville uddø som kunstnerisk genre, og man forsøgte sig med flere forskellige nye tiltag for at komme de unge i møde.

Heriblandt kunne man nævne mærkbart lavere billetpriser, publikumsinddragelse og generelt et mere naturligt og tidssvarende teatersprog. Min fornemmelse er helt klart, at det har givet pote. Man ser langt flere opsætninger direkte henvendt til ungdommen, og jeg ser ofte den yngre generation og skoleklasser vælte sig fnisende rundt i pauserne. Måske har det gjort, at man i branchen føler sig tryggere. Måske endda så tryg, at man igen tør satse på klassisk konfekt til seniorerne.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu