Læsetid: 6 min.

Folkrockbandet Big Thief er megahypede – og ultraligeglade med forventningerne

Hvad sker der, hvis man smider arvegodset på gulvet og samler brudstykkerne op igen? I det fortjente hypede folkrockband Big Thiefs tilfælde får man et band, der må afbryde sange. Og en forsanger, der må meditere undervejs. Men man får også en frygtløst krumbøjet jagt på mening i feltet mellem tradition og nutid
Adrianne Lenker er fuld af luft på stemmelæberne, med en teknik og en krumrygget kropsholdning, der ville få enhver sangpædagog til at slå korsets tegn. Men som enhver musikelsker bør overgive sig til.

Adrianne Lenker er fuld af luft på stemmelæberne, med en teknik og en krumrygget kropsholdning, der ville få enhver sangpædagog til at slå korsets tegn. Men som enhver musikelsker bør overgive sig til.

Gonzales Photo

9. august 2019

Hvis man skulle give Adrianne Lenker karakter for showmanship efter Beyoncé-skalaen, så ville hun slå bunden ud på den.

Der er uendelig langt fra hende og hendes band Big Thiefs følsomme, søgende, traditionsafsøgende, alternative folkrock/singersongwriter til Beyoncés potente, diamantskarpe, royalt selvsikre, modernistiske r&b/soul/pop. Men der skal heldigvis være plads til os allesammen, og med Big Thiefs tredje, nye og fremragende album, U.F.O.F., har bandet fået sig et gennembrud. Ikke af den pandemisk dominerende slags som i Beyoncés tilfælde, men af den slags, der gør, at der er totalt udsolgt i Lille Vega på Vesterbro i København.

Kunst skal også have pusterum

Der er virkelig ikke meget show over Big Thief. Bevares, Lenker styrer showet i front for kvartetten. Totalt. Men hun er så igen selv styret af noget andet.

’Noget højere,’ spørger du måske med mild interesse.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Jens Trapp
Jens Trapp anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu