Læsetid: 3 min.

I forestillingen ’Skyd Snehvide’ på Sydhavns Teater er det også synd for mor

Det er ikke nemt at være menneske, det er ikke nemt at være mor – og det er slet ikke nemt at være barn af et selvoptaget moderdyr. Eventyrlig og grotesk fabel om mørket i mor på Østre Kapel
I forestillingen Skyd Snehvide er moderrollen ikke kærlig og omsorgsfuld, men mørk og narcisistisk. Det er en kærkommen italesættelse af moderens menneskelighed med »voldsomt imponerende og effektive« kostumer og scenografi, skriver anmelder Nanna Goul

I forestillingen Skyd Snehvide er moderrollen ikke kærlig og omsorgsfuld, men mørk og narcisistisk. Det er en kærkommen italesættelse af moderens menneskelighed med »voldsomt imponerende og effektive« kostumer og scenografi, skriver anmelder Nanna Goul

Lars Grunwald

23. august 2019

I sommerferien erkendte jeg det pludselig. Det skete i en snusket lejlighed i Neuköln, Berlin – venligt udlånt af veganske kommunister fra Chile – da jeg fik en af deres utallige, idiotiske hjemmegjorte drømmefangere i hovedet: Jeg er ikke et pædagogisk menneske. Jeg er enebarn, mine forældre anede ikke, hvad de lavede, og de nåede aldrig at blive klogere. Selv arbejder jeg ikke med børn eller anden form for pædagogisk arbejde, og pludselig forstod jeg det: Jeg ved heller ikke, hvad jeg som forælder laver.

For at råde bod på det begyndte jeg at læse op på pædagogiske tilgange og blev hurtigt klogere. Mantraet lyder: Du skal rumme alt – og du skal aldrig hæve stemmen. Og så var jeg vel egentligt lige vidt.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu