Læsetid: 3 min.

Isabelle Huppert trækker et stort læs i en sløj opdatering af ’Dr. Jekyll og Mr. Hyde’

Komedien 'Madame Hyde' med Isabelle Huppert vises som månedens film i Cinemateket. Den er langt fra at være et højdepunkt i den store franske skuespillerindes karriere, men viser dog, hvor stor en forskel en fremragende skuespiller kan gøre for en film med et rodet plot
Komedien  'Madame Hyde' med Isabelle Huppert vises som månedens film  i Cinemateket. Den er langt fra at være et højdepunkt i den store franske skuespillerindes karriere, men viser dog, hvor stor en forskel en fremragende skuespiller kan gøre for en film med et rodet plot

mk2 Films

15. august 2019

Lidt flabet kan man sige, at Cinemateket viser, hvor god en skuespiller Isabelle Huppert er, ved at vise en middelmådig film, hun spiller hovedrollen i, som månedens film. Simpelthen så man kan se, hvor meget rod et plot kan slippe afsted med, så længe hovedrolleindehaveren er i stand til på overbevisende vis at lyse først af livsforskrækkelse og så af viljestyrke. Komedien Madame Hyde er langt fra et højdepunkt i Hupperts karriere, men højdepunkterne kan man se en række af i den serie af Huppert-film, Cinemateket samtidig præsenter. 

Madame Hyde tager udgangspunkt i Robert Louis Stevensons klassiske gotiske roman fra 1886 om den samvittighedsfulde Dr. Jekyll, der ved hjælp af et serum frigør sig fra al moral og forvandler sig til den skruppelløse Mr. Hyde.

Serge Bozon, der har instrueret og skrevet manuskriptet, har overført præmissen om et skæbnesvangert videnskabeligt forsøg, der frigør en ellers fortrængt destruktiv side af forskeren, til et fransk forstadsgymnasium.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu