Læsetid: 2 min.

Kryb med ind i The Flaming Lips’ gigantiske gab, og bliv forelsket

Albummet ’King’s Mouth’ med det amerikanske hurlumhejband The Flaming Lips er en vanvittig og vægtløs musikfortælling om alt det, der kan gemme sig i en konges mundhule
3. august 2019

Der er ikke grænser for, hvad man kan gemme i sin mundhule, hvis man bare har fantasi og kreativ snilde nok. En fingerferm tryllekunstner som Bjarne Reuters Buster kunne trække farvestrålende papirsguirlander og æg ud mellem læberne.

Og det spraglede tryllestøvsomgærede rockband The Flaming Lips leger på deres femtende album med ideen om, at det ydre rum samler sig i hovedet på en helt særlig konge.

»How can a mouth hold so many things? / All our teeth, all our words, all the songs we sing?« synger forsanger, guitarist og multigøgler Wayne Coyne på pladens sidste nummer »How Can A Head«.

King’s Mouth er samtidig lydsporet til en kunstinstallation, der består af et kæmpestort kongehoved, Wayne Coyne har bygget. Huden er boblende og glinser metallisk, og tungen danner en lyserød løber, der savler regnbuefarvede søer ud på gulvet.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Søren Kristensen

Jeg husker et bestemt nummer med Flaming Lips, som gjorde indtryk, kan bare ikke lige komme på titlen, men det er vist nok et superlativ efterfølgende: Are you ….. Er jeg helt galt afmarcheret?