Læsetid: 3 min.

Mælkeflasker, fnat og stikpiller

Elisabeth Gjerluff Nielsen bruger skriften som terapi
Elisabeth Gjerluff Nielsen bruger skriften som terapi

Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix

23. august 2019

Elisabeth Gjerluff Nielsen (f. 1957), sanger, musiker og medium kendis (lillesøster til Peter A.G. fra Gnags), har altid haft det svært med sine tre søskende. Igennem barndommen i Skjern var det, som om der aldrig rigtig voksede nogen søskendekærlighed frem. Der var mange ufarlige drillerier og sammenstød, men de slog alligevel hårdt, fordi kærligheden ikke lå som en flyverdragt omkring dem til at tage de værste stød.

Nu, hvor Elisabeth Gjerluff Nielsen er blevet ældre, vil hun gerne undersøge, hvad der er gået galt. For også i voksenlivet har de i alt fire søskende store sammenstød, de bryder med mellemrum kontakten og kommer jævnligt ud i dramatiske skænderier. Hvorfor er det mon sådan? Det forsøger sangerinden at udforske i sin erindringsbog, Store børn, og som det indledende citat, af en amerikansk præst og forfatter Eugene H. Peterson, lyder:

»Mennesker er ikke problemer, der skal løses, men mysterier, der skal udforskes.«

Elisabeth Gjerluff Nielsen vil altså forsøge at nærme sig sine søskende – og sine relationer til dem – som mysterier.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu