Læsetid: 4 min.

Norsk tidsrejseserie er et forrygende sammenstød mellem civilisationer

I den norske HBO-tidsrejseserie ’Beforeigners’ ankommer folk mod deres vilje og uden at ane det til nutiden fra stenalderen, vikingetiden og 1800-tallet
Nogle mennesker er dukket op ud af det blå vand ved Operahuset i Oslo, og en sprogekspert siger, at de taler et meget gammelt norsk. På et tv fortæller BBC News, at det er et globalt fænomen. Og der bliver ved at dukke nye op. Sådan begynder den norske, HBO-producerede tidsrejseserie ’Beforeigners’.

Nogle mennesker er dukket op ud af det blå vand ved Operahuset i Oslo, og en sprogekspert siger, at de taler et meget gammelt norsk. På et tv fortæller BBC News, at det er et globalt fænomen. Og der bliver ved at dukke nye op. Sådan begynder den norske, HBO-producerede tidsrejseserie ’Beforeigners’.

Lars Olav Dybvig

30. august 2019

»At købe i centrum er en sikker investering«, siger ejendomsmægleren, mens de alle tre nyder udsigten over Oslo. Hun aner ikke, hvad hun taler om, skal det snart vise sig. Men hun får politibetjenten Lars Haaland (Nicolai Cleve Broch) og hans hustru Marie (Agnes Kittelsen) til at skrive under på lejlighedskøbet.

Umiddelbart efter tilkaldes Haaland til havnen ved Operahuset, hvor nogle mennesker er dukket op ud af det blå vand. En sprogekspert siger, at de taler et meget gammelt norsk. På et tv fortæller BBC News, at det er et globalt fænomen. Og der bliver ved at poppe nye op.

Velkommen til den forrygende, norske, HBO-producerede tidsrejseserie Beforeigners. Et tankeeksperiment, som man ikke skal tænke videre over muligheden for realisering af. I stedet skal man bare nyde det forrygende idéspruttende sammenstød af civilisationer, som det er.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Lise Lotte Rahbek
  • Jane Jensen
  • Eva Schwanenflügel
Lise Lotte Rahbek, Jane Jensen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Lise Lotte Rahbek

Jeg er med!
Serien er indtil videre underholdende og med herlige visuelle og sproglige finurligheder. Meget seværdig.

Det går rigtig godt for norsk producerede film og serier- og det er velfortjent.