Læsetid: 7 min.

En ny forståelse af race, sex og køn

Charles King fortæller historien om en gruppe amerikanske antropologer, der gjorde et betydeligt arbejde for at nedbryde en race- og kønsforståelse, som var (og stadig er) meget ødelæggende for mellemmenneskelig forståelse og empati
Den amerikanske antropolog Margaret Mead, som er en af hovedpersonerne i Charles Kings bog, var meget optaget af seksuelle praksisser og deres kulturelle forankring.

Den amerikanske antropolog Margaret Mead, som er en af hovedpersonerne i Charles Kings bog, var meget optaget af seksuelle praksisser og deres kulturelle forankring.

AP

23. august 2019

Gods of the upper air er en helt fantastisk bog om amerikanske antropologers opgør med datidens opfattelse af race, sex og køn. Den handler også om antropologiens tilblivelse i det amerikanske samfund, om kærlighedsforhold og meget, meget mere.

Charles King, professor ved Georgetown University, skriver ikke kun til antropologer, men også til dem, der gerne vil forstå, hvad antropologien kan, og hvilke landvindinger de første amerikanske antropologer skabte i disciplinens spæde start, og som fik betydning langt ud over disciplinens egne grænser.

Bogen dækker perioden fra 1880’erne til 1940’erne.

Kings greb er at vise, hvordan de små historier som feltnoter fra fjerne og nære samfund, kærlighedsforbindelser og venskabsforhold mellem helt centrale antropologer fletter sig sammen med de store historier og begivenheder: den amerikanske racehistorie, eugenikken, Første og Anden Verdenskrig, og at det er denne unikke kombination, der skaber en ny forståelse af race (etnicitet), sex og gender (køn).

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Steffen Gliese
  • Eva Schwanenflügel
  • David Zennaro
Steffen Gliese, Eva Schwanenflügel og David Zennaro anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu