Læsetid: 5 min.

Serie med danske komponistbiografier har fået en flot start

Man kan læse bøger om Niels W. Gade, Carl Nielsen og Per Nørgård. Det kniber betydeligt med at finde biografier om en hel del andre komponister, som kunne fortjene at komme mere frem i lyset. Et fortrinligt forlagsfremstød råder nu bod på det savn
6. august 2019

Vi har en rigere musikarv, end de fleste aner. For dansk kompositionsmusik fra 1700-tallet frem til i dag er imponerende i sit omfang, forskellighed og kvalitet, vores indbyggertal taget i betragtning. Men der er skrevet få biografier om dem, der komponerede den.

Det er der nu blevet taget hånd om. Sidste år lancerede forlaget Multivers en udgivelsesserie om danske komponister, som fortjener at komme frem i lyset. De første flere end et dusin bind er sikret gennem fondsstøtte, serien kan vokse yderligere, og redaktøren for projektet, Jens Cornelius, har mindst et halvt hundrede relevante komponister i tankerne.

Indtil dato er tre bind udkommet, to er på vej i indeværende år. Og det er begyndt godt. Forfatterne er erfarne musikformidlere med forskningsmæssig baggrund. Bøgerne er skåret efter samme skabelon.

Den biografiske side er hovedsagen, men der gives også plads til ret grundige beskrivelser af hovedværkerne og et udsyn mod samtidens internationale musikliv. Dertil værklister, diskografier og litteraturoversigter, alt i alt cirka 140 sider. Overskueligt og handy.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Joen Elmbak
  • David Zennaro
Joen Elmbak og David Zennaro anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu