Læsetid: 6 min.

Skaberen af Fox News kaldte sig »højreorienteret, paranoid og fed«, men han var også en iskold og visionær tv-mand

Russell Crowe spiller skaberen af Fox News, Roger Ailes, i tv-serien ’The Loudest Voice’. Et effektivt drama om en knivskarp, brutal og slibrig propagandist, der gav de vrede og glemte amerikanere en kraftig stemme – og hjalp Trump til magten
Russel Crowe (tv) spiller Roger Ailes, manden der skabte Fox News for mediemogulen Rupert Murdochs penge, i tv-serien The Loudest Voice. Serien er underholdende, men den trænger ikke dybt nok ned til, at vi for alvor forstår den dybere baggrund for Ailes’ ultrahøjreorienterede, næsten fundamentalistiske paranoia.

Russel Crowe (tv) spiller Roger Ailes, manden der skabte Fox News for mediemogulen Rupert Murdochs penge, i tv-serien The Loudest Voice. Serien er underholdende, men den trænger ikke dybt nok ned til, at vi for alvor forstår den dybere baggrund for Ailes’ ultrahøjreorienterede, næsten fundamentalistiske paranoia.

JoJo Whilden/Showtime

20. august 2019

I første afsnits første minut af tv-serien The Loudest Voice ligger hovedpersonen død på gulvet på sit badeværelse. I næste klip spørger han retorisk sin kone Beth:

»Hvordan vil de beskrive mig, når jeg er død?«

Og så svarer han selv:

»Højreorienteret, paranoid og fed!«.

Velkommen til tv-serien om Roger Ailes, manden der skabte Fox News for mediemogulen Rupert Murdochs penge.

Seriens syv afsnit er lidt rigeligt kulørte og nuancefattige, men alligevel leverer instruktør Stephen Frears en effektiv beskrivelse af sin hovedperson, der var meget mere end højreorienteret, paranoid og fed.

Han var rådgiver for alle republikanske præsidenter siden Richard Nixon og en drivende kraft bag Donald Trumps sejr i 2016 og den benhårde polarisering af USA, der gik forud, og som siden er blevet forstærket.

Ailes’ visioner for tv-mediet var uhyggelige og knivskarpe: Tv kan erstatte den politiske diskurs i USA (»giv folk, hvad de vil have, selv om de ikke ved, at de ønsker det«, lød hans mantra).

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Oluf Husted
  • Thomas Tanghus
  • Eva Schwanenflügel
  • Kurt Nielsen
Oluf Husted, Thomas Tanghus, Eva Schwanenflügel og Kurt Nielsen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Kristian Jensen

Det er faktisk rigtigt. Jeg har også bemærket at Russel Crowe har taget på hen over årene. Til december, hvem ved hvilken rolle han så får lov at spille?