Læsetid: 4 min.

Skeptisk senior om ’Seniormagasinet’ på DR2: Man kan ikke se, om det prøver på at være sjovt

Informations tv-anmelder Lone Nikolajsen har følt sig godt underholdt af sommerens omgang ’Seniormagasinet’, men var dog forvirret over, om det var satire eller ej – og om programmet overhovedet appellerer til det grå guld, som det handler om. Det bad hun så sin 68-årige mor vurdere
I et studie, der minder om monopoltidens tv-scenografi, præsenterer Thisted forskellige livsbekræftende reportageindslag om ældre mennesker og det, de får tiden til at gå med og finder glæde og mening i.

I et studie, der minder om monopoltidens tv-scenografi, præsenterer Thisted forskellige livsbekræftende reportageindslag om ældre mennesker og det, de får tiden til at gå med og finder glæde og mening i.

Fra DR

10. august 2019

Skolernes sommerferie er ved at være forbi, og det samme er programmet Seniormagasinet, der startede som julekalender sidste år og i højsommeren blev sendt lige efter Deadline.

Udsendelserne er 8-10 minutter lange, beværtet af den tidligere (og med egne ord gamle) nyhedsvært Ole Thisted, og så handler de om det grå guld.

I et studie, der minder om monopoltidens tv-scenografi, præsenterer Thisted forskellige livsbekræftende reportageindslag om ældre mennesker og det, de får tiden til at gå med og finder glæde og mening i.

En kvinde spiller banko, et ægtepar ser verden fra hesteryg, og en pensioneret gartner tager rundt og fotograferer beplantningen i Danmarks rundkørsler.

Derudover er der interview med kendte ældre danskere, klip fra DR’s arkiver og anekdoter om værtens forkælede barnebarn og hans nævenyttige nabo. Når programmet er slut, siger Ole Thisted:

»Vi er tilbage igen i morgen – hvis vi altså lever så længe.«   

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • David Zennaro
David Zennaro anbefalede denne artikel

Kommentarer

Maj-Britt Kent Hansen

Underspillet satire, hvor de fleste afsnit var ok.

De forlorne grinende tandsæt var mest af alt komiske. Den 64-årige cougar med det lumske smil i dæmpet belysning med musikledsagelse var dog direkte pinlig.

Fin, alsidig, rolig underholdning, men tidsmæssigt fejlplaceret.
Jeg glæder mig til næste serie - hvis altså jeg lever så længe.

Hans Houmøller

“Otto Leisner (som også optræder i mange af Seniormagasinets arkivklip) var den toneangivende tv-vært i hendes barndom.”
Var han den toneangivende tv-vært, er jeg da gået glip af en del, kan jeg regne ud, for på de udsendelser jeg har set den gang, var det altså ikke ham, der var mest på, monopolet til trods. Nå, hukommelse er jo selektiv, så jeg trykker på pytknappen.

Jeg hører i øvrigt også til dem, der ikke synes, tingene skal deles så hårdt op set i forhold til alder.

Ellers en god artikel med fin vinkel med valg af interviewperson.

PS! Forresten har jeg ikke haft et tv-apparat i et par årtier.

Tåkrummende dårligt program. Vi har set ét helt og to-tre halve programmer (det skulle jo lige ha' en chance). Så var bægeret fyldt.

Programmet hvor en Mette Utzon smalltalker med politikere er på samme pinlige niveau.

Vi savner 'Jersild uden spin' og 'Jersild om Trump'. Og DEADLINE med Nynne Bjerre. Ikke at forglemme 'TV i Tivoli' med Volmer Sørensen - i sort-hvid.

Nå, men kan heldigvis slukke for koma-akvariet og foretage sig fornuftigt.

Mvh to seniorer, som hver dag kalkulerer med, at få i morgen med.

Helt fantastisk program! Den ironiske distance - i bedste Michael Bertelsen-stil - formår virkelig på befriende vis at tage pis på den yngre generations ofte alt for tidstypiske og politisk korrekte selvsving med det helt rigtige glimt i øjet. Det er en ironi, der balancerer og aldrig bliver ondsindet, men bare kærligt drillende.

Lene Sørensen

Jeg er helt enig med Lone Nicolaisens mor: et virkelig tå-krummende program, og Ole Thisted er overhovedet ikke morsom. Jeg føler mig talt ned til på hele ældregruppens vegne!.

På et tidspunkt var der, også lige efter DEADLINE, (som er obligatorisk her i hytten), én eller anden kaot, der gav en 'alternativ' vejrudsigt. Denne blev flettet sammen med diverse vanvittige kommentarer, som vist skulle forestille at være fra hans eget (køns)liv.

Dét var i reglen morsomt, iblandt var det hylende morsomt.

Det hed vist 'Vejret på DR2'.

Maj-Britt Kent Hansen

Hvor jeg synes Seniormagasinet er moderat morsomt - sådan hø-hø, fandt jeg vejrprofeten meget anstrengende. Godt nok underspillet, men kedelig og totalt umorsom.

Man må konstatere, at som i mange andre henseender er mennesker ikke ens.