Læsetid: 4 min.

Stærke fortællinger fra kanten af USA

Velfortalt og tankevækkende bog om et USA i kamp med sig selv
I Skyggebokser. Fortællinger fra kanten af New York skildrer Sara Maria Glanowski en by, hvori USA’s dybeste grundkonflikter om race, køn og ulighed i disse år udspiller sig for fuld hammer.

Skyggebokser. Fortællinger fra kanten af New York skildrer Sara Maria Glanowski en by, hvori USA’s dybeste grundkonflikter om race, køn og ulighed i disse år udspiller sig for fuld hammer.

Christian Als

16. august 2019

Boksehistoriens største navne er amerikanere, og en pæn portion af dem har trænet i Gleason’s Gym i New York. Billederne af dem hænger på væggen i bokseklubben, hvis lokaler damper af »mug, surt læder, sved og noget, jeg senere ville genkende som frygtferomoner – lugten af frygt,« som Sara Maria Glanowski skriver i Skyggebokser. Fortællinger fra kanten af New York, der skildrer en by, hvori USA’s dybeste grundkonflikter om race, køn og ulighed i disse år udspiller sig for fuld hammer.

Den danske forfatter og journalist er endt i New York for at studere og i Gleason’s Gym, fordi hun har brug for at røre sig. »Jeg anede intet om boksning, havde aldrig set en kamp og var ikke engang i form, jeg kom bare for at træne – stive mig selv lidt af, mens mit liv i New York enten faldt på plads eller fra hinanden,« som Glanowski skriver i fortællingen »Ringrust«.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu