Læsetid: 5 min.

Tak til Strøm Festival for at lede den elektroniske musik ud til folket

Elektronisk musik er ikke kun noget, man kan vride sig mekanisk til i de rå nattetimer i en aflagt fabrikshal. Det kan også nydes i skrædderstilling på gulvet i en hundrede år gammel teatersal eller i fuld fart på rulleskøjter. Årets Strøm Festival var et interessant miks af rolig rave, hensynsfuld retro-futurisme og elegant støj
Under dette års Strøm-festival var der folkefest på hjul.

Under dette års Strøm-festival var der folkefest på hjul.

Martin Fælt Gonzales

12. august 2019

Musikfestivalen Strøm har siden 2006 givet sensommeren stød ved at bringe elektroniske nichegenrer som house, noise og ambient ind i kirker, svømmehaller og andre spøjse lokationer, så også folk, der normalt ikke hører den slags, får mulighed for at snuse lidt til lyden.

Årets festival åbner med en dobbeltkoncert kurateret af Fast Forward Production, en gruppe af technoaktivister, der siden 2015 har arrangeret raves og andre elektroniske events, hvor sexisme, racisme og homofobi er bandlyst.

Det lille teater Riddersalen på Frederiksberg lægger hus til. Der er knirkende trapper og lavloftet i lobbyen, hvor de fremmødte ser sig forvirrede om mellem de mange teaterplakater og sætter sig på de mørkerøde møbler, mens de venter på at blive lukket ind i salen. Ikke én hænger sit overtøj i garderoben, selv om der hurtigt bliver hedt i den mørke teatersal.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu