Læsetid: 3 min.

Tysk roadmovie tager en romantisk skabelon og smækker varme og intellekt i kinderne på den

Den tyske blaffer-kammerspils-roadmovie ’Camper 303’ lader to fremmede rejse ned gennem Europa og stadig tættere på hinanden. Den opvarmer os med sit ukunstlede samspil, den kilder os med sin intellektuelle legesyge – med samtaler om valg af mage på baggrund af immunforsvar og CroMagnonsmenneskets jagtstrategier
Jule (Mala Emde) og Jan (Anton Spieker) tager på roadtrip ned gennem Europa i Hans Weingartners ’Camper 303’.

Jule (Mala Emde) og Jan (Anton Spieker) tager på roadtrip ned gennem Europa i Hans Weingartners ’Camper 303’.

Øst for Paradis

29. august 2019

I en målrettet, vestlig kultur kan det være helt usandsynligt saliggørende at se en roadmovie som den fine, tyske Camper 303. Som om man et kort øjeblik kommer i kontakt med alt dét, man efterlod i barndommen eller i hvert fald i ungdommen. Den fraktale fordybelse i bevægelsen. Evnen til at undersøge omgivelserne, som om de hele tiden fødes på ny, der er gået tabt til fordel for den hurtigste vej mellem punkt A og B.

Det anskueliggøres pædagogisk i roadmovie-genren. Tænk på Easy Riders erkendelsesrejse gennem et snæversynet og voldeligt USA, et motorcykeltrip, der får hovedpersonerne til at vakle i troen på et meningsfuldt liv. De kommer ikke hele ud af rejsen.

Camper 303 er en dybt traditionel roadmovie af en langt mere humanistisk optimistisk variant.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu