Læsetid: 6 min.

Den ældre hvide kvinde har brug for en rund, ung, indisk hjælper for at holde på magten

Den indisk-amerikanske komiker og manuskriptforfatter Mindy Kaling forsøger at bygge den hvide, midaldrende kvinde op og justere hende til 2019 i komedien ’Late Night’ om en falleret talkshowvært. Men ved at give Kaling rollen som hjælper og lægge morskaben i munden på Emma Thompson bliver filmen en lidt for pæn omgang sjov med tidsånden
Den indisk-amerikanske komiker Mindy Kaling har både skrevet og spiller med i den biografaktuelle film ’Late Night’ med Emma Thompson i hovedrollen. Hun formår både at tage pis på den ældre generation og samtidig prikke til »det fjollede ved nutidens koder, hvor en brun kvinde under arnem virker som et slags automatisk adgangspas til repspekt.« Desværre tager Thompsons rolle alt for meget plads fra den lysende komikerstjerne Kaling.

Den indisk-amerikanske komiker Mindy Kaling har både skrevet og spiller med i den biografaktuelle film ’Late Night’ med Emma Thompson i hovedrollen. Hun formår både at tage pis på den ældre generation og samtidig prikke til »det fjollede ved nutidens koder, hvor en brun kvinde under arnem virker som et slags automatisk adgangspas til repspekt.« Desværre tager Thompsons rolle alt for meget plads fra den lysende komikerstjerne Kaling.

Emily Aragones / Scanbox

12. september 2019

Jeg har været ægte besat af den indisk-amerikanske sjovhedsmaskine Mindy Kaling.

På meget kort tid åd jeg samtlige sæsoner af hendes komedieserie på Fox, The Mindy Project (2012-2017), som hun skrev, redigerede, instruerede og producerede og gjorde sig selv til vidunderlig hovedrolle i som den unge, kærlighedshungrende, totalt apolitiske og materialistiske gynækolog dr. Mindy Lahiri.

Denne Mindy ville for alt i verden gerne score en flot hvid, høj, rig mand og for alt i verden ikke sætte sin fod i beskidte Brooklyn. Kaling omfavnede klicheen om en indisk karrierelæge på Manhattan, hun svælgede politisk ukorrekt i selvfornedrelse ved at overdrive Mindys bøvl med egen kurvede krop og superintense forhold til snacks.

Hun tog bestandigt pis på de forventninger, man kunne have til at se en minoriseret person på tv-skærmen.

Kaling er med sin smag for det på én gang sukrede, højtbegavede og sentimentale et barn af Norah Ephron (geniet bag Sleepless in Seattle, Da Harry Mødte Sally og You’ve Got Mail).

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Mindy Kaling i hendes egen komedieserie The Mindy Project var da bestemt ikke upolitisk! Hun skreg og råbte (jo, hun gjorde!) i hvert afsnit "Trump 2016" - og uanset, at hun ikke selv mener, at det betyder noget som helst, at hun som karakter i den her komedieserie nævner det her i hvert afsnit næsten, så betyder det altså noget! Til sidst kunne jeg ikke holde ud af se den her serie, fordi den mere blev et projekt for hendes, Mindy Kalings, selv-udvikling end udviklingen af hendes karakter i serien.

Og lad mig tilføje dette også:

I løbet serien (spoiler, read at your own risk!) får Mindy's karakter et barn med en konservativ kristen katolsk læge;
det kommer der ikke spor sjove situationer ud af! Bare en hel del u-interessante betragtninger over forskellen på indiske læger og konservative katolske læger i USA! Desuden er hun, Mindy's karakter, ansat, som gynækolog, i en privatklinik i USA - ikke på et offentligt sygehus..