Læsetid: 4 min.

Man skal aldrig skyde en ulv. Det kan være en fortumlet og forelsket fe i ulveklæder

Tænk hvis man kunne bo i en Willumsenroman, hvilken lykke. Som knopskællenes små smæld. Som gærdesmuttens sang. Som jordbær med fed fløde og portvin
»Løg trækker tårer, og hun har altid været sart. Hun tager en dyb indånding, inden hun trækker den tynde skal af løget, og den skarpe lugt og smagen sætter sig på kniven, på skærebrættet og på hendes fingerspidser. Hun snitter, og alt bliver værre.« Håndgribeligheden er skøn. Det er sådan romanens hovedperson bliver til, gennem sansninger og genstande. Det er berusende, skriver Kamilla Löfström.

»Løg trækker tårer, og hun har altid været sart. Hun tager en dyb indånding, inden hun trækker den tynde skal af løget, og den skarpe lugt og smagen sætter sig på kniven, på skærebrættet og på hendes fingerspidser. Hun snitter, og alt bliver værre.« Håndgribeligheden er skøn. Det er sådan romanens hovedperson bliver til, gennem sansninger og genstande. Det er berusende, skriver Kamilla Löfström.

13. september 2019

Løg trækker tårer er titlen på Dorrit Willumsens nye roman, og lige umiddelbart tænker man måske: Hvad mon det skal betyde? Det lyder víst – a la ingen roser uden torne og den slags. »Løg trækker tårer« er desuden romanens første sætning, og det skal vise sig, at ordene henviser til helt konkrete løg og helt konkrete tårer.

Løget symboliserer ikke en person uden kerne som i Ibsens Peer Gynt eller et erindringsarbejde som i Günter Grass’ Når løget skrælles. Hos Willumsen er løg bare løg – sådan her:

»Løg trækker tårer, og hun har altid været sart. Hun tager en dyb indånding, inden hun trækker den tynde skal af løget, og den skarpe lugt og smagen sætter sig på kniven, på skærebrættet og på hendes fingerspidser. Hun snitter, og alt bliver værre.«

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu