Læsetid: 4 min.

Den arkaiske new age-dronning Simrit messede ensformigheden frem

Onsdagskoncerten med den græsk-amerikanske sangerinde og yogi Simrit var både smuk og søvndyssende
Simrits musik er en aparte blanding af traditioner og instrumenter fra mange tider og mange verdensdele, og hun synger både yogamantraer og sange på engelsk

Simrits musik er en aparte blanding af traditioner og instrumenter fra mange tider og mange verdensdele, og hun synger både yogamantraer og sange på engelsk

PR-foto

2. oktober 2019

Jeg er mildest talt yogaignorant. Den eneste gang, jeg har dyrket den populære gymnastik, var for mange år siden, mens jeg studerede. Jeg havde meldt mig på et hold sent fredag eftermiddag, men jeg holdt hurtigt op med at komme, fordi jeg syntes, det var for pinligt, da jeg tredje gang faldt i søvn under de afsluttende afspændingsøvelser. Og det var bestemt ikke den karismatiske, hennahårede instruktørs skyld. Hun var over 70 og mere smidig og afbalanceret, end jeg nogensinde kommer i nærheden af at blive.

Så det er med en spirende frygt for at blive dysset i søvn, at jeg onsdag aften tager til koncert med den græsk-amerikanske sangerinde Simrit på spillestedet Hotel Cecil i København. Hun er nemlig en musiker, der spiller noget så specielt som globaliseret yogamusik.

Hun kombinerer new age med både klassisk og vestafrikansk musik. Og jeg er nysgerrig efter, om koncerten kan leve op til den reklametekst, der på spillestedets hjemmeside lover intet mindre end transcenderende lyde og hypnotiske grooves.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu