Læsetid: 4 min.

Dennis Gade Kofod hepper på overnaturlige væsner

Dennis Gade Kofods overvejelser om, hvordan magi fungerer i fortællinger og landskaber er faktisk tit mere tankevækkende end selve folkesagnene i ’Det levende land’
Dennis Gade Kofods overvejelser om, hvordan magi fungerer i fortællinger og landskaber er faktisk tit mere tankevækkende end selve folkesagnene i ’Det levende land’

Tor Birk Trads

27. september 2019

Det ville være falsk varebetegnelse at kalde Dennis Gade Kofods nye bog om bornholmsk folketro for en gendigtning.

Godt nok består bogen primært af gendigtede folkesagn, men i dens korte tekster (sjældent mere end et par sider lange) er der også spor af selvbiografiske refleksioner over, hvad det vil sige at høre til, og poetologiske betragtninger over, hvad fortællinger og navngivning gør ved os mennesker, de steder vi lever og vores forhold til dem.

Og så er der små talemåder gengivet på både bornholmsk og rigsdansk, der ikke som sådan refererer til noget overnaturligt, men fungerer som små kuriøse vignetter, der peger på en fortidig livsverden og dens værdier.

Dennis Gade Kofod understreger i sit forord, at han ikke er en arkivar, der fremlægger et udvalg af loyalt gengivede kilder, men en genfortæller, der tager del i den århundredlange tradition for at overlevere mere eller mindre hårrejsende historier fra det bornholmske landskab. 

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Eva Schwanenflügel
Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu