Læsetid: 4 min.

Døden i Venedig, Brædstrup og alle vegne

Med særlig sensibilitet for sprog
Sidste vers fortæller ikke, hvordan vi bør opføre os som mennesker, men hvordan vi faktisk ter os, skriver Kamilla Löfström.

Sidste vers fortæller ikke, hvordan vi bør opføre os som mennesker, men hvordan vi faktisk ter os, skriver Kamilla Löfström.

Robin Skjoldborg

20. september 2019

Niels Frank er Digter, og traditionelt fortalt hverdagsrealisme kan jeg slet ikke forbinde med ham. Derfor var jeg paf over at møde dette trivielle par med udsigt til parmiddag på side ni i hans nye roman:

»En aften sidder Eva og jeg ved køkkenbordet, vi drikker et glas vand, mens vi venter på, at klokken bliver halv syv, og vi skal ned og starte bilen. Vi er inviteret til middag hos Camilla og Jacob, et par gode venner …«.

Men det skal vise sig, at også Sidste vers umiskendeligt er Niels Frank, hvilket til hans nye læsere kort sagt vil sige en veludviklet skepsis samt sensibilitet over for sprog. Plus død og flirt og jagt på skønhed.

Jegfortælleren præsenterer sig Niels Frank-genkendeligt sådan her på første side:

Niels Frank: ’Sidste vers’.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Søren Kristensen

Det lyder da rigtig hyggeligt, bortset fra det med bilen for så kan de jo ikke drikke begge to, med mindre selvfølgelig de får tilbudt en seng :(