Læsetid: 2 min.

Følelser kolliderer og kulminerer på Blanck Mass’ fjerde album

Det fjerde album fra britiske Blanck Mass, ’Animated Violence Mild’, bæres frem af en ustabil hjertelyd, pakket ind i kødfuldt kropsvæv. Og med sin vellykkede blanding af elektronisk råstyrke og metallisk forvirringsstrategi vinder Blanck Mass lytterne til sig
Benjamin John Powers univers bygger på voldsomme følelser, energiudladninger, styrkeprøver og storslåethed, og på ’Animated Violence Mild’ er det som om, at Blanck Mass tager skikkelse af et aggressivt, maskinelt pansret menneskedyr.

Benjamin John Powers univers bygger på voldsomme følelser, energiudladninger, styrkeprøver og storslåethed, og på ’Animated Violence Mild’ er det som om, at Blanck Mass tager skikkelse af et aggressivt, maskinelt pansret menneskedyr.

Harrison Reid/Pitch Perfect

3. september 2019

Den britiske soloartist Blanck Mass danner et kraftigt, musikalsk magnetfelt, hvor doommetal møder powerelectronics. Det lyder umiddelbart som et larmende projekt – og det er det også. Men det er også smukt og inderligt.

Manden bag, Benjamin John Power, fungerer normalt som ene halvdel af den elektroniske duo Fuck Buttons. Og de to projekter har meget tilfælles. Men hvor Fuck Buttons bragede igennem med eksperimentel dansemusik, fik Power under aliasset Blanck Mass afløb for sine sværere tilgængelige, men djævelsk fascinerende heavytilbøjeligheder.

Man kan roligt slå fast, at Power lever op til sit efternavn. Hans solounivers bygger på voldsomme følelser, energiudladninger, styrkeprøver og storslåethed.

Til OL i London i 2012 blev en af singlerne fra Blanck Mass’ selvbetitlede debutalbum brugt ved åbningsceremonien.

Animated Violence Mild er hans fjerde studiealbum.

Titlen sætter stemningen på forhånd. For på Animated Violence Mild er det som om, at Blanck Mass tager skikkelse af et aggressivt, maskinelt pansret menneskedyr.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu