Læsetid: 3 min.

Heldigvis findes der monstre – og plads til endnu en (god) historie til børn om dem

De er et godt makkerpar, Andreas Nederland med de sjove ord og Mikkel Straarup Møller med de sjove tegninger

Illustration fra bogen

13. september 2019

De er et godt makkerpar, Andreas Nederland med de sjove ord og Mikkel Straarup Møller med de sjove tegninger. Begge kan fortælle gode historier, skævt og detaljerigt. De spiller på komediens forventninger, indfrier dem nogle gange, andre gange overrumpler de og sender historien i uventede retninger.

Sidst udgav de antiheltehistorien Da Leif invaderede jorden til børn i skolealderen cirka. Denne gang har de lavet en billedbog sammen, én, der kan kigges grundigt i, mens en voksen læser højt. Meget lidt tekst og masser af billeder med andre ord.

Skovly hedder bogen, som om der var fred og ingen fare, men sådan er det ikke. Titlen på forsiden står på baggrunden af en kæmpestor og sort monsterskygge. Skyggen er meget større end lilleputbyen, Skovly. Og et stort skilt fortæller, at:

»Her bor et kæmpe monster!«

Men der står også en spraglet mand med slik i håret og store briller i hjørnet. Han har lige nået at få en malerbøtte om på ryggen. Malingen er hvid, ligesom på skiltet. Bøtten og hans sleske smil fortæller, at ham kan man ikke stole på.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Eva Schwanenflügel
Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu