Læsetid: 2 min.

Kom, lad os tale om endometriose

Johanna Frids Johanna-jeg har et smertefuldt underliv tilfælles med Lena Dunham
March for større opmærksomhed på endometriose i forbindelse med Endometriosis Day i Paris i 2018.

March for større opmærksomhed på endometriose i forbindelse med Endometriosis Day i Paris i 2018.

Alain Jocard

6. september 2019

Svenske Johanna Frids jalousi- og endometriosedrama lander i Danmark med oplysningen om, at romanen har modtaget Dagens Nyheters kulturpris 2019. En kvik person har sørget for, at der på omslaget desuden står, at bogen kan »klassificeres som en slags litteraturens SAS«.

Den karakteristik gad jeg først godt (som anmelder) at have fundet på. Den bunder i, at der bliver talt både svensk, dansk og norsk i Nora eller Brænd Oslo Brænd, men efter jeg har læst romanen, er jeg kommet i tanke om SAS’ berømte økonomiske katastrofekurser, og at det ikke er så fikst at flyve længere og helt præcis, at det at vælge klovnen som feministisk strategi for at blotte sin kvindekrops skrøbeligheder er en hulens svær kunst at mestre. Det kræver, at man tør bevæge sig ind i det allermest smertefulde og risikere at frastøde nogen.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu