Læsetid: 6 min.

Kristian Bang Foss har skrevet et folkeligt og moderne bud på en Lykke-Per

Kristian Bang Foss’ stort anlagte samtidsroman om et menneskes rejse igennem forskellige danske miljøer og samfundsklasser er sindssygt vellykket
Kristian Bang Foss har med Frank vender hjem, der har været syv år undervejs, skrevet noget så vildt som en stor samtidsroman med et vildt besættende, professionelt styret narrativ. Her er han fotograferet ved Stevns klint, hvor hovedpersonen Frank stævner ud i en havkajak og forsvinder.

Kristian Bang Foss har med Frank vender hjem, der har været syv år undervejs, skrevet noget så vildt som en stor samtidsroman med et vildt besættende, professionelt styret narrativ. Her er han fotograferet ved Stevns klint, hvor hovedpersonen Frank stævner ud i en havkajak og forsvinder.

Sarah Hartvigsen Juncker

6. september 2019

Kan man putte en kold rødvin ind i en mikroovn, hvis den trænger til at blive tempereret?

Jeg har diskuteret spørgsmålet intenst med min gode ven og hans mand. Sidstnævnte var tidligt i deres forhold urimeligt hurtig til at handle på kold rødvin. Ingen nåede at stoppe ham. Han synes, det var en genial strategi.

I Kristian Bang Foss’ nye og socialt bevidste roman, Frank vender hjem, går det op for mig, at dét jeg (med min oprindelse i den boglige middelklasse) anså som en temmelig idiosynkratisk tilgang til rødvin, snarere er en slags insider klasseviden. For når man, som hovedpersonen Frank, kommer fra et hjem, hvor man drikker vodka af vandglas – uden is – så er det faktisk ikke til at vide den slags.

I Frank vender hjem står det pludselig klart, at der findes klassespørgsmål, som er usynlige for dem, der bevæger sig i de højere klasser. For hvor meget hælder man egentlig i et vinglas? Og er der overhovedet noget i vejen for at klippe en remouladedunk over, hvis den er ved at være tom, og sætte den foran et selskab med en ske i?

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu