Læsetid: 4 min.

Lea Marie Løppenthin insisterer på, at myterne stadig findes

Sproget blomstrer i Løppenthins egen have
Lea Marie Løppenthins sprog tager ligesom ikke imod diktat fra en eller anden plotmester. Sproget blomstrer i sin egen have, snublende, det myldrer ud over siderne i forskellige retninger, det får nye ideer, indfald, det morer sig – med sig selv og verden og sanser ting, der måske ikke ligger lige for.

Lea Marie Løppenthins sprog tager ligesom ikke imod diktat fra en eller anden plotmester. Sproget blomstrer i sin egen have, snublende, det myldrer ud over siderne i forskellige retninger, det får nye ideer, indfald, det morer sig – med sig selv og verden og sanser ting, der måske ikke ligger lige for.

Robin Skjoldborg

27. september 2019

Jeg tror minsandten, at de græske guder er ved at genopstå! På Det Kongelige Teater opføres Platons Symposion – til guden Eros’ ære, Mette Moestrup påkalder i sin nyeste digtsamling Til den smukkeste den græske myte om stridsgudinden Eris, på Østre Gasværk indfører Sigurd Barrett græske mytologier og historier om guderne til børn, og nu udkommer så Lea Marie Løppenthins nye roman, Sæson, der er en slags genskrivning af myten om Demeter og Persefone.

Jeg kan ikke sige andet, at jeg grundlæggende er meget imødekommende over for græske guder, der vælger at genopstå i disse tider, jeg tror, de kommer på det helt rigtige tidspunkt, mytisk set.

Lea Marie Løppenthin: ’Sæson’.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu