Læsetid: 4 min.

Alt det mænd ikke siger, når de taler

Vendsyssel Teater præsenterer ny dansk dramatik under titlen ’Tæt Tåge’. Stykket, der er lidt lang tid om at komme i gang, gør brug af et scenedesign, som bogstavelig talt indhyller publikum i en tåget og uigennemskuelig verden. Det univers er både dragende og dejligt forvirrrende
Teaterstykket ‘Tæt Tåge’, som spiller på Vendsyssel Teater indtil d. 16. oktober, er ifølge Informations anmelder både eviggyldig og ekstremt aktuel, fordi den handler om at være i live, mens vi er det, og se hinanden i øjnene i stedet for at se ned i vores mobiltelefoner.

Teaterstykket ‘Tæt Tåge’, som spiller på Vendsyssel Teater indtil d. 16. oktober, er ifølge Informations anmelder både eviggyldig og ekstremt aktuel, fordi den handler om at være i live, mens vi er det, og se hinanden i øjnene i stedet for at se ned i vores mobiltelefoner.

Jacob Stage / Vendsyssel Teater

27. september 2019

Jo tættere man kommer på havets brusen, jo mindre taler mændene, har nogen engang fortalt mig. Måske er det rigtigt, og her i toppen af Danmark præsenterer Vendsyssel Teater altså denne gang en fortælling om netop »mandetavshed og store følelser«.

I en tid hvor ny dansk dramatik har trange kår på de danske scener, er det skønt at opleve Vendsyssel Teater give en debutant, Eva Boland Koch, muligheden for at skabe nye fortællinger på scenen. Oprindeligt skrev Eva Boland Koch stykket til en reading på Teatret Svalegangen i Aarhus, men da hun siden sendte det mod nord, blev det til et samarbejde med Vendsyssel Teater.

Situationen i stykket er intet mindre end absurd. Her møder vi to mænd, der har mistet både telefoner og ure, og som pludselig finder sig selv på et bjerg midt i en uigennemskuelig tåge. Som de to vagabonder Vladimir og Estragon i Samuel Becketts klassiker står de to mænd og venter, dog ikke på Godot, men på at tågen letter, og de igen kan se klart og komme hjem.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • ingemaje lange
ingemaje lange anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu